[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 46 - ( 9-1393 ) ::
جلد 15 شماره 46 صفحات 59-65 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص بیولوژیکی جلبک‌های قهوه‌ای C‏olpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج‌فارس
فرزانه فراهانی ، پریسا پرمه، سمیه نصیری، احمد رضا گوهری کاخکی، بایرام محمد قرنچیک، جلوه سهرابی پور
جهاد دانشگاهی دانشگاه واحد استان البرز
چکیده:   (1281 مشاهده)
چکیده 
زمینه و هدف: امروزه استفاده گسترده از آنتی‌بیوتیک‌ها باعث به وجود آمدن سویه‌های مقاوم میکروارگانیسم‌ها و افزایش روزافزون مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سرتاسر جهان شده است لذا دستیابی به منابع جدید دارویی با اثرات جانبی کمتر از اهمیت فراوانی برخوردار است. لذا این مطالعه باهدف بررسی اثرات بیولوژیکی عصاره‌های اتیل استاتی، متانولی و آب متانولی جلبک های قهوه‌ای کلوپومینیا سینوسا (Colpomenia sinousa) و اینگاریا استلاتا (Iyengaria stellate) از سواحل شمالی خلیج‌فارس انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش پس از نمونه برداری، اثرات ضد باکتریایی عصاره های آلی کلوپومینیا سینوسا و اینگاریا استلاتا جمع‌آوری شده از خلیج‌فارس بر روی یک سویه باکتری گرم مثبت به نام استافیلوکوک اورئوس و دو سویه باکتریهای گرم منفی به نام های اشرشیا کولای، سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت ونتایج آن با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه گردید. عصاره گیری به روش پرکولاسیون انجام شد. اثرات ضد باکتریایی (MIC) عصاره ها ی نهایی به روش رقت‌های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده بررسی شد.
یافته ها: ﻧﺘﺎﯾﺞ به‌دست‌آمده از آزمون‌های رﻗﺖ لوله‌ای نشان داد که عصاره‌های جلبکی مورد مطالعه در محیط مایع ‌بر روی باکتری‌های موردبررسی اثر ضد باکتریایی داشتند و در بین عصاره‌ها، عصاره اتیل استاتی اینگاریا استلاتا با MIC >2/5 mg/ml در مقایسه با کنترل مثبت در مقابل هر سه سویه باکتری، بیشترین اثر را داشت (p<0/05). 
نتیجه‌گیری: هر سه عصاره اتیل استاتی، متانولی و متانول آبی دو جلبک قهوه‌ای کلپومنیا سینوسا و اینگاریا استلاتا از سواحل خلیج‌فارس اثرات ضد باکتریایی نشان دادند، در این میان عصاره اتیل استاتی جلبک اینگاریا استلاتا بیشترین اثر را بر روی هر سه سویه باکتری (PTCC:1112)Staphylococcus aureus، E coli (PTCC:1338)، Pseudomonas aeruginosa(PTCC1707) نشان داد که اختلاف معناداری با کنترل مثبت داشت (p<0/05).
واژه‌های کلیدی: خواص بیولوژیکی، جلبک‌های قهوه‌ای، خلیج‌فارس
متن کامل [PDF 440 kb]   (293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahani F, Permeh P, Nasiri S, Gohari Kakhaki A R, Mohamad Gharachik B, Sohrabipoor J. Biological properties of Brown algae in Northern Coast of Persian Gulf. Zanko J Med Sci. 2014; 15 (46) :59-65
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-29-fa.html
فراهانی فرزانه، پرمه پریسا، نصیری سمیه، گوهری کاخکی احمد رضا، محمد قرنچیک بایرام، سهرابی پور جلوه. بررسی خواص بیولوژیکی جلبک‌های قهوه‌ای C‏olpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج‌فارس. مجله علوم پزشکی زانکو. 1393; 15 (46) :59-65

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-29-fa.html

دوره 15، شماره 46 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی زانکو Zanko Journal of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 803 queries by yektaweb 3503