دوره 19، شماره 61 - ( 4-1397 )                   جلد 19 شماره 61 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee R, Mohammadi S, Faizee S, dehestani athar S. A Study of Salmonella Spp. Contamination of Eggs in Sanandaj in 2017. Zanko J Med Sci 2018; 19 (61) :43-49
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-363-fa.html
رضایی رضا، محمدی شادیه، فیضی شادی، دهستانی اطهر سعید. بررسی میزان آلودگی تخم‌مرغ به سالمونلا در شهر سنندج در سال ۱۳۹۶. مجله علوم پزشکی زانکو. 1397; 19 (61) :43-49

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-363-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (3021 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: سالمونلا، یکی از مهمترین باکتری­ های بیماری­ زای مشترک بین انسان و دام است که می­ تواند موجب گاستروآنتریت و مسمومیت­ های غذایی در انسان شود. سالمونلا بهعنوان یکی از عوامل آلوده­ کننده ی طیور و محصولات آن (یعنی گوشت و تخممرغ) مطرح است.
مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، درمجموع تعداد ۱۱۶ نمونه تخممرغ که شامل ۳۴ عدد صنعتی، ۴۰ عدد فله­ ای و ۴۲ عدد محلی بوند؛ از سطح شهر سنندج جمع آوری و بهصورت تصادفی نمونهبرداری شدند. پوسته و محتویات تخم­ مرغ­ ها ازنظر آلودگی سالمونلایی، با استفاده از کشت­ های میکروبی و آزمایش­ های بیوشیمیایی موردبررسی قرار گرفت.
یافتهها: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه از ۱۱۶ نمونه تخممرغ ۹ نمونه آلودگی پوسته (۶ عدد محلی و ۳ عدد فلهای) و ۲ نمونه از آنها (هر ۲ محلی) آلودگی محتویات را نیز داشتند. بهطوریکه آلودگی به باکتری سالمونلا پوسته تخم­مرغ­های صنعتی صفر درصد، تخممرغهای فلهای ۵/۷ درصد و تخممرغهای محلی ۲۸/۱۴ درصد بود و آلودگی سالمونلایی محتویات تخممرغ­های صنعتی و فلهای صفر و تخممرغهای محلی ۷۶/۴ درصد بود.
نتیجهگیری: با توجه به وجود آلودگی سالمونلایی در تخممرغهای فلهای و محلی، نسبت به مصرف تخممرغهای صنعتی و شناسنامهدار توصیه می ­شود و در صورت مصرف تخممرغهای فلهای و محلی پختن مناسب و کافی آنها قبل از مصرف ضروری است.

 
 
واژه‌های کلیدی: تخم‌مرغ، سالمونلا، گاستروآنتریت
متن کامل [PDF 347 kb]   (2178 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/1 | پذیرش: 1397/2/1 | انتشار الکترونیک: 1397/7/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb