دوره 17، شماره 55 - ( 12-1395 )                   جلد 17 شماره 55 صفحات 45-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (3332 مشاهده)

زمینه و هدف: ناگویی خلقی عبارت است از ناتوانی در پردازش شناختی اطلاعات هیجانی و تنظیم هیجان‌ها، که بطور قابل توجهی با کیفیت زندگی افراد مرتبط است و از طرف دیگر تبیین رابطه ناگویی خلقی با سبک‌های پردازش اطلاعات (منطقی و تجربه­ای) می‌تواند اطلاعات مفیدی را بدست بدهد. هدف این پژوهش، پیش‌بینی ناگویی‌خلقی بر مبنای سبک‌های پردازش اطلاعات دربین زنان تحت پوشش کمیته امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه بود.

مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی است که در بین 329 نفر از زنان تحت پوشش کمیته امام خمینی(ره) شهر کرمانشاه  به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد. داده­ها از طریق پرسشنامه­های سیاهه منطقی- تجربه‌ای (ERI) و پرسشنامه آلکسی‌تایمیا (AI) جمع­آوری شد. و سپس با روش تحلیل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با روش همزمان با استفاده از نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: نتایج  نشان داد که سبک پردازش منطقی با ناگویی خلقی رابطه منفی و معناداری دارد و می‌تواند آن را پیش‌بینی کند؛ اما سبک پردازش تجربه‌ای هیچ رابطه معناداری با ناگویی خلقی نداشت. به عبارت دیگر با سطح بالای سبک پردازش می­توان سطح پایین ناگویی خلقی را در افراد پیش‌بینی کرد.

نتیجه­ گیری: بنابراین پیشنهاد می‌شود در فعالیت‌های درمانی و حمایتی با در نظر داشتن نقش سبک‌های پردازش اطلاعات در کنار برنامه‌های حمایتی، جلسات درمانی فردی و گروهی برای این افراد اجرا گردد.

متن کامل [PDF 813 kb]   (2483 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/25 | پذیرش: 1395/10/19 | انتشار الکترونیک: 1396/1/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.