دوره 17، شماره 54 - ( 9-1395 )                   جلد 17 شماره 54 صفحات 90-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


بیمارستان بعثت
چکیده:   (3421 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به اینکه تفکر انتقادی یک صلاحیت محوری برای دانشجویان در تمامی رشته‌های دانشگاهی است، هدف پژوهش حاضر بررسی مهارت­های تفکر انتقادی دستیاران تخصصی سال­های اول تا چهارم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- مقطعی می‌باشد. جامعه­ی پژوهش عبارت بود از کلیه­ی دستیارانی که در سال تحصیلی 94-93 در مراکز آموزشی و درمانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوره دستیاری، در 2 گرایش و 11 رشته مشغول به تحصیل بودند که تعداد آن­ها 387 نفر بود. از این تعداد با استفاده از روش نمونه­گیری طبقه‌ای تصادفی، تعداد 156 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای جمع­آوری اطلاعات فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه­ی مهارت‌های تفکرانتقادی کالیفرنیا بودند. به منظور تحلیل داده­ها از آزمون­های t تک­نمونه­ای و تحلیل واریانس یک­راهه استفاده شد.

یافته­ ها: بر اساس تحلیل انجام شده مشخص شد که تفکر نقادانه­ی دانشجویان، پایین­تر از حد مطلوب است (p< 0.001) و بین میزان تفکر انتقادی دستیاران سال­های تحصیلی مختلف، تفاوت معناداری وجود ندارد.

نتیجه­ گیری: نتیجه کلی حاکی از آن است که بهره­گیری دستیاران از قابلیت‌های تفکر انتقادی در حد ضعیفی قرار دارد و بر این اساس پیشنهاد می­شود به پرورش توانایی تفکر انتقادی دستیاران و استفاده از روش­های آموزش فعال توجه بیشتری شود.

متن کامل [PDF 737 kb]   (1867 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/26 | پذیرش: 1395/7/18 | انتشار الکترونیک: 1395/9/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.