دوره 15، شماره 46 - ( 9-1393 )                   جلد 15 شماره 46 صفحات 65-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4640 مشاهده)
چکیده 
زمینه و هدف: امروزه استفاده گسترده از آنتی‌بیوتیک‌ها باعث به وجود آمدن سویه‌های مقاوم میکروارگانیسم‌ها و افزایش روزافزون مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سرتاسر جهان شده است لذا دستیابی به منابع جدید دارویی با اثرات جانبی کمتر از اهمیت فراوانی برخوردار است. لذا این مطالعه باهدف بررسی اثرات بیولوژیکی عصاره‌های اتیل استاتی، متانولی و آب متانولی جلبک های قهوه‌ای کلوپومینیا سینوسا (Colpomenia sinousa) و اینگاریا استلاتا (Iyengaria stellate) از سواحل شمالی خلیج‌فارس انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش پس از نمونه برداری، اثرات ضد باکتریایی عصاره های آلی کلوپومینیا سینوسا و اینگاریا استلاتا جمع‌آوری شده از خلیج‌فارس بر روی یک سویه باکتری گرم مثبت به نام استافیلوکوک اورئوس و دو سویه باکتریهای گرم منفی به نام های اشرشیا کولای، سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت ونتایج آن با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه گردید. عصاره گیری به روش پرکولاسیون انجام شد. اثرات ضد باکتریایی (MIC) عصاره ها ی نهایی به روش رقت‌های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده بررسی شد.
یافته ها: ﻧﺘﺎﯾﺞ به‌دست‌آمده از آزمون‌های رﻗﺖ لوله‌ای نشان داد که عصاره‌های جلبکی مورد مطالعه در محیط مایع ‌بر روی باکتری‌های موردبررسی اثر ضد باکتریایی داشتند و در بین عصاره‌ها، عصاره اتیل استاتی اینگاریا استلاتا با MIC >2/5 mg/ml در مقایسه با کنترل مثبت در مقابل هر سه سویه باکتری، بیشترین اثر را داشت (p<0/05). 
نتیجه‌گیری: هر سه عصاره اتیل استاتی، متانولی و متانول آبی دو جلبک قهوه‌ای کلپومنیا سینوسا و اینگاریا استلاتا از سواحل خلیج‌فارس اثرات ضد باکتریایی نشان دادند، در این میان عصاره اتیل استاتی جلبک اینگاریا استلاتا بیشترین اثر را بر روی هر سه سویه باکتری (PTCC:1112)Staphylococcus aureus، E coli (PTCC:1338)، Pseudomonas aeruginosa(PTCC1707) نشان داد که اختلاف معناداری با کنترل مثبت داشت (p<0/05).
متن کامل [PDF 440 kb]   (1948 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/7/13 | پذیرش: 1393/8/28 | انتشار الکترونیک: 1393/9/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.