دوره 19، شماره 61 - ( 4-1397 )                   جلد 19 شماره 61 صفحات 74-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2577 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه نقش مهم خبرنگاران در مدیریت روانی و فکری افراد در شرایط بحرانی پژوهش حاصل با هدف بررسی  نیاز های آموزشی خبرنگاران حوزه سلامت در راستای بهبود فرایند اطلاع رسانی در بحران طراحی و اجرا گردیده است.
مواد و روش­کار:  این پژوهش به صورت کیفی با رویکرد تحلیل محتوای کیفی  از نوع قراردادی و از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند انجام گردید شرکت­کنندگان در پژوهش 14 نفر از خبرنگاران حوزه سلامت بودند که بر اساس نمونه­گیری به صورت هدفمند انتخاب و مورد مصاحبه قرار گرفتند. روش جمع­آوری داده­ها به شیوه مصاحبه نیمه ساختارمند متشکل از سوالات دموگرافیک، سوالات مقدماتی، سوالات مشخص­کننده و سوالات واضح  بوده است. تعداد سوالات خبرنگاران 13 سوال بوده است. داده­های به دست آمده از این مصاحبه ها به روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده­های کیفی حاصل از نرم افزار Atlas ورژن 4 جهت کدگذاری و تم بندی و داده‌های دموگرافیک از نرم افزار SPSS ورژن 21 استفاده شده است.
یافته­ها: یافته ها نشان می­دهد خبرنگاران از میزان سواد سلامت  کافی برخوردار نیستند که این امر  نیاز به آموزش در سطوح مقدماتی و پیشرفته در قالب آموزشهای تخصصی را تایید می­نماید. همچنین خبرنگاران آموزشهای تخصصی مداوم به دوره­های اطلاع­رسانی در بحران را ضروری می­دانستند. نیازهای آموزشی خبرنگاران به دوره­های آموزشی آشنایی با انواع بحران و اثرات آن‌ها، اصول اولیه خبرنگاری در بحران، مدیریت افکار عمومی در بحران، آشنایی با بیماری‌ها و اپیدمی‌ها در بحران و اصول اخلاق خبرنگاری در بلایا در تمامی سطوح مشهود و قابل بررسی است.
 
بحث و نتیجه گیری: با توجه به این‌که کشور ما در منطقه حادثه‌خیز جهان قرار گرفته است، آموزش به خبرنگار در حوزه تخصصی بحران  باید بیشتر از پیش مورد توجه قرار گیرد. بنابراین ضروری است؛ خبرنگاران و روزنامه‌نگاران برای کسب مهارت‌های لازم در زمینه‌ی اطلاع‌رسانی در مواقع بحرانی آماده شوند. برگزاری مستمر و منظم کلاس‌های آموزشی دوره مدیریت بحران برای رسانه‌های مرتبط با حوزه سلامت یکی از نیازهای حال حاضر خبرنگاران است. ایجاد رشته­های تخصصی در دانشگاه­ها، ایجاد دانشکده­های ویژه، تأمین مراکز علمی و تحقیقاتی، برگزاری همایش­های تخصصی، اجرای کارگاه­های آموزشی و اجرای انواع مانورها و تمرینات­، تهیه و تدوین کتب آموزشی و کمک آموزشی، نشریات تخصصی، عمومی و تهیه فیلم و ... از دیگر اقداماتی است که باید به آن پرداخت و این پژوهش توانسته تا حدودی این نیازها را شناسایی کند.
متن کامل [PDF 403 kb]   (950 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/9/28 | پذیرش: 1397/2/1 | انتشار الکترونیک: 1397/7/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.