دوره 19، شماره 62 - ( 7-1397 )                   جلد 19 شماره 62 صفحات 30-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مجتمع آموزش عالی سراوان
چکیده:   (2835 مشاهده)
زمینه و هدف: با وجود پیشرفت های اقتصادی و دستاوردهای بزرگ محققان در زمنیه بهداشت و درمان در قرن گذشته، شاهد شکاف های مشخص و واضحی در میزان توسعه یافتگی بهداشت و درمان در بین مناطق و کشورها و عدم تعادل و نابرابری در میزان توسعه امکانات بهداشتی و درمانی هستیم. بنابراین مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و بررسی نابرابری در توزیع خدمات بهداشتی درمانی در استان سیستان و بلوچستان انجام شد.
مواد و روش ها: با در نظر گرفتن مولفه های مورد بررسی، رویکرد حاکم بر این پژوهش، توصیفی است. جامعه آماری پژوهش را شهرستان های استان سیستان و بلوچستان تشکیل داده و اطلاعات مورد نیاز برای رتبه بندی شهرستان ها از لحاظ برخورداری آنها از سالنامه آماری استان استخراج گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در این مطالعه به کمک  تکنیک تاپسیس و شاخص توسعه یافتگی موریس و نرم افزارهای Excel و TOPSIS Solver به انجام رسید.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان می دهد که شهرستان زابل برخوردارترین شهرستان و شهرستان قصرقند کم برخوردارترین شهرستان  استان از نظر شاخص های مورد بررسی می باشند، همچنین شکاف و نابرابری بالایی بین شهرستان های استان وجود دارد.
نتیجه گیری: ننتایج پژوهش، حاکی از آن است که امکانات و خدمات بهداشتی درمانی در استان سیستان و بلوچستان، به‌طور متوازن توزیع نشده است و از نظر توسعه‌ی خدمات حوزه‌ی سلامت، اختلاف زیادی میان شهرستان‌ها وجود دارد؛ بنابراین، پیشنهاد می‌شود که جهت کاهش شکاف خدمات حوزه‌ی سلامت در شهرستان‌های استان، از طریق برنامه‌ریزی‌های توسعه محور، اقدامات لازم صورت گیرد.
متن کامل [PDF 523 kb]   (1319 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/11/27 | پذیرش: 1397/2/29 | انتشار الکترونیک: 1397/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.