دوره 20، شماره 64 - ( 1-1398 )                   جلد 20 شماره 64 صفحات 73-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

safikhani A, najiantabriz F, moradi H, khezrimoghadam N, fazilatpour M, derakhtkar A. The Effectiveness of Group Acceptance and Commitment Therapy (ACT) on the Test Anxiety of Two citizenship Students in the second half year in 1396 at Shiraz. Zanko J Med Sci 2019; 20 (64) :64-73
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-410-fa.html
صفی خانی آرامه، ناجیان تبریز فاطمه، مردادی حانیه، خضری مقدم نوشیروان، فضیلت پور مسعود، درختکار علی. اثر بخشی رواندرمانی گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب امتحان دانش آموزان دو تابعیتی مبتلا به اضطراب امتحان در شش ماهه ی دوم سال 1396 در شهر شیراز. مجله علوم پزشکی زانکو. 1398; 20 (64) :64-73

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-410-fa.html


چکیده:   (2527 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال اظطراب امتحان یکی از اختلالات شایع در بین دانش آموزان و دانشجویان بوده که پیش رونده نیز می باشد. این اختلال جزء اختلالات اظطرابی وابسته به موقعیت می باشد، که افراد مبتلا، حالات ناخوشایند جسمانی و روانی متعددی را تجربه می نمایند که بعضا می تواند بر روابط بین فردی شخص مبتلا نیز اثر بگذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر میزان اضطراب امتحان دانش آموزان دوتابعیتی انجام پذیرفت.
مواد و روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش آن دانش آموزان دو تابعیتی مراجعه کننده به مرکز مشاوره ی بین المللی شیراز  در نیمه ی دوم سال 96 بودند که تشخیص اضطراب امتحان داشتند. و از بین آن ها 52 دانش آموز مبتلا به اضطراب امتحان به صورت نمونه گیری هدفمند، انتخاب شده و سپس به صورت تصادفی و مساوی  در دو گروه دسته ی مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله، درمان مبتنی بر پذیرش و آگاهی را در طی هشت جلسه دریافت کرد؛ درحالی که گروه دیگر که گروه کنترل بود آموزشی را دریافت نکرد. پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون قبل و بعد از مداخله توسط افراد دو گروه تکمیل گردید. برای تحلیل نتایج این پژوهش از آزمون کوواریانس یک راهه توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که پس از انجام مداخله، بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معناداری در کاهش اضطراب امتحان به وجود آمده است (p<.01). به عبارت دیگر، میانگین نمرات اضطراب امتحان گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافته است.
نتیجه گیری: آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان دوتابعیتی موثر بوده و می توان فنون این رویکرد درمانی را در مدرسه برای کوک به دانش آموزان و یا مراکز درمانی برای بهبود و یا درمان اظطراب دانش آموزان، به کار بست.
 
متن کامل [PDF 490 kb]   (733 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/14 | پذیرش: 1397/5/26 | انتشار الکترونیک: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb