دوره 21، شماره 68 - ( 2-1399 )                   جلد 21 شماره 68 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (1859 مشاهده)
زمینه و هدف: کشاورزان در تمام دنیا ناچار هستند که برای مبارزه با عوامل زنده کاهش تولید از آفت‌کش‌ها استفاده کنند؛ درحالی‌که از اصول دفع آفات و اثرات و پیامدهای نامطلوب آن بر سلامت انسانی و محیط زیست مزرعه، اطلاعات اندکی دارند. پژوهش حاضر، باهدف بررسی میزان آگاهی کشاورزان از نحوه‌ی نگهداری، کاربرد و دفع آفت‌کش‌های شهرستان دامغان در سال 1396 انجام ‌شده است.
مواد و روش‌کار: در این مطالعه توصیفی و تحلیلی، به‌طور تصادفی طبقه‌ای 100 پرسشنامه‌ی محقق ساخته بین کشاورزان بخش‌های مختلف شهرستان دامغان توزیع گردید. پس از تکمیل پرسشنامه توسط کشاورزان، با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۲ به توصیف و آنالیز اطلاعات، بررسی سطح آگاهی کشاورزان و ارتباط آن با سایر عوامل پرداخته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین سطح آگاهی میان مردان شرکت‌کننده در این پژوهش 7/62 و در بین زنان ۸ بود و ارتباط معنی‌داری بین میزان آگاهی زنان و مردان و بین سن و سطح آگاهی وجود نداشته است. دیگر نتایج، حاکی از این بود که سطح آگاهی برای تحصیلات بالاتر از دیپلم، بیشتر از دیپلم و زیر دیپلم بوده است (0/05p<).
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه سطح آگاهی افراد حاضر در دوره‌های آموزشی جهاد کشاورزی، به‌طور معنی‌داری بیشتر از افرادی بود که در این دوره‌ها حضور نداشتند؛ لذا برای ارتقاء سطح سواد کشاورزان، برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌هایی توسط جهاد کشاورزی و سایر سازمان‌های مربوطه توصیه می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آفت‌کش، مسمومیت، کشاورز، دامغان
متن کامل [PDF 1121 kb]   (608 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/8/1 | پذیرش: 1398/11/15 | انتشار الکترونیک: 1399/2/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.