جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دهدشتی

مهشید بهرامی، علیرضا دهدشتی، میثم کرمی،
دوره ۱۸، شماره ۵۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان بیکار و وجود مشکلات در جذب و اشتغال آنان، نگرانی‏ ها در این زمینه افزایش یافته است لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی وضعیت نگرش دانشجویان رشته‌ی بهداشت محیط و حرفه‏ای نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی در دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال ۱۳۹۵ اجرا گردید.
مواد و روش‌کار: مطالعه‌ی حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و به روش مقطعی بود. تعداد ۸۳ نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان، به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع‏ آوری داده‏ ها، پرسش‏نامه‌ی مورد استفاده در دانشگاه مینه‏ سوتای آمریکا بود که شامل ۱۷ سؤال در زمینه‌ی نگرش دانشجویان نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی می‌باشد. داده‏ ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، t ‏مستقل و آزمون همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‏ ها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد ۵/۰۸±۲۵/۴۲ سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره‌ی نگرش دانشجویان نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی به‏ ترتیب ۶/۰۱/±۳۰/۲۰ و ۴/۹۱±۲۳/۰۱ بود. به‏طورکلی یک سوم پاسخ‌ دهندگان، نگرشی منفی نسبت به رشته تحصیلی (۳
۱/۳ %) و اکثریت افراد شرکت‏کننده، نگرشی منفی نسبت به آینده شغلی داشتند (۶۹/۶%).
نتیجه‏ گیری: اغلب دانشجویان مورد بررسی، در زمینه‌ی فرصت شغلی آینده ابراز نگرانی نمودند. به ‏نظر می‏رسد؛ برنامه‏های آموزش در رشته‌ی بهداشت محیط و حرفه‏ ای باید متناسب با شرایط مورد نیاز واقعی اشتغال و بازار کار متمرکز شود.

 
مهشید بهرامی، علیرضا دهدشتی، میثم کرمی،
دوره ۱۸، شماره ۵۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: بروز افسردگی در سنین جوانی با افت شدید عملکرد اجتماعی و شغلی و نیز عملکرد تحصیلی همراه است.پژوهش حاضر با هدف ارزیابی میزان شیوع افسردگی و برخی عوامل مؤثر بر آن در دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال ۱۳۹۵ اجرا گردید.

مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی بود. تعداد ۱۷۷ نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. بهمنظور جمعآوری دادهها از پرسش نامه ۲۱ سؤالی آزمون افسردگی Beak استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون t مستقل و آزمون همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‏ ها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد ۳/۸۸±۲۲/۱۵ سال بود. بر اساس یافته‏ ها بیش از ۸۰% دانشجویان درجاتی از افسردگی را تجربه نمودند. میزان شیوع افسردگی به‏ ترتیب ۱۹/۸% فاقد افسردگی (سالم)، ۲۶% افسردگی خفیف، ۳۷/۳% افسردگی متوسط و ۱۶/۹% دارای افسردگی شدید بودند. رابطه معنیداری بین جنسیت با افسردگی یافت نشد (۰/۱۹۸=P)، در حالی‏ که رابطه معنی ‏داری بین مصرف داروی آرامبخش، شغل و تحصیلات والدین، رشته تحصیلی، آینده شغلی و وضعیت مالی خانواده با سطح افسردگی دانشجویان مشاهده شد (۰/۰۵>P).

نتیجه ‏گیری: در کل شیوع افسردگی در دانشجویان مورد پژوهش بالا و بیش از حد موجود در جامعه بود. توصیه می‏ گردد برنامه‏ های مناسبی در جهت بهبود سلامت روانی دانشجویان تدوین شود. همچنین برگزاری کلاس‏ های مشاوره ‏ای و روانکاوی می‏ تواند راهگشای مناسبی در این زمینه باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb