جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ساکی مالحی

خانم حدیث اشرفی زاده، خانم شایسته حقیقی، خانم امل ساکی مالحی، خانم شادی جوزایی،
دوره ۱۷، شماره ۵۳ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: شناخت ادراکات و احساسات دانشجویان نسبت به فرهنگ و روابط اعضای کلاس برای برنامه­ریزی، و ایجاد تغییرات مثبت، حائز اهمیت است. این تحقیق با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان در مورد فرهنگ کلاسی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گردید.

روش بررسی: طی این مطالعه توصیفی- تحلیلی، دیدگاه ۳۰۰ نفر از دانشجویان سال آخر مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه فرهنگ کلاسی استفان رابینز (Stephen Robins)، شامل ۸ سؤال در مورد فرهنگ کلاسی با مقیاس لیکرت ۵ نقطه­ای بود. داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS v۲۲ پردازش و از آزمونهای آمار توصیفی جهت تعیین میانگین و درصدها و درصدها و نمودارها و برای مقایسه فرهنگ کلاسی در سطوح مختلف متغیر های دموگرافیک از آزمون رگرسیون لجستیک استفاده  شد.

یافته ­ها: اکثر دانشجویان به فرهنگ کلاسی دانشگاه امتیاز بینابینی (۲۰-۲۹) دادند. اکثر دانشجویان معتقد بودند که سیستم  نمره دهی مبتنی بر استاندارد نیست و مخالف این بودند که استاد به هر کس که به درس گوش دهد نمره­ی خوب می­دهد اما در کل دانشجویان برخورد هم کلاسی و اساتید را دوستانه و حمایتی دانسته اند. ارتباط معنی­داری بین فرهنگ کلاسی و دانشکده مشاهده گردید(p-value ۰/۰۰۱).

نتیجه­ گیری: از نظر اکثر دانشجویان در مقاطع و رشته­های تحصیلی مختلف فرهنگ کلاسی دانشگاه فرهنگ بینابینی بود. تعامل و ارتباط بیشتر اساتید و دانشجویان و روشهای دانشجو- محور پیشنهاد می­شود که می­تواند منجر به برقرای ارتباط بیشتر بین اساتید و دانشجویان با یک دیگر و ایجاد فرهنگ باز و صمیمی گردد.


منصوره روئین تن، شایسته حقیقی، امل ساکی مالحی،
دوره ۱۹، شماره ۶۱ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از وظایف مهم پرستاران، حمایت از حقوق بیمار می باشد.حمایت و و جلب رضایت بیشتر آن ها توسط پرستاران زمانی محقق می شود که پرستاران آگاهی کافی و لازم را در این زمینه داشته باشند. براین اساس مطالعه حاضر با هدف"تعیین میزان آگاهی پرستاران نسبت به منشور حقوق بیماران در بیمارستان های آموزشی-درمانی شهر اهواز" انجام شد.
موادو روش کار: این پژوهش توصیفی_ تحلیلی در سال ۱۳۹۳ انجام شد، نمونه ها شامل ۳۳۱ نفر از پرستاران بیمارستان های آموزشی شهر اهواز با حداقل ۶ ماه سابقه ی کار بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده با تخصیص تناسب انتخاب شدند و در مطالعه شرکت کردند. ابزار مطالعه پرسشنامه ای محقق ساخته و مشتمل بر ۲ بخش بود که بخش اول حاوی اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم شامل ۲۰ سؤال چهار گزینه ای در رابطه با ۵ حیطه ی اصلی منشور حقوق بیمار  به منظور سنجش آگاهی پرستاران از منشور حقوق بیمار بود.تجزیه و تحلیل داده ها به کمک روش های آمار توصیفی وهمچنین آزمون تحلیلی کای اسکوار و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه ۱۷ صورت گرفت.
یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که ۶۹/۵ درصد از پرستاران دارای سطح آگاهی بالا، ۳۰/۲ درصد دارای سطح آگاهی متوسط و ۰/۳ درصد دارای سطح آگاهی ضعیف بودند. بیشترین آگاهی پرستاران در حیطه "دریافت خدمات سلامت" و کمترین آگاهی آنان در حیطه ی "دریافت اطلاعات کافی" بوده است. همچنین، بین میزان آگاهی پرستاران از منشور حقوق بیمار و متغیرهای سابقه ی کار و گذرانیدن دوره در زمینه ی حقوق بیمار ارتباط معنی داری مشاهده گردید(P=۰,۰۰۱).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که آگاهی پرستاران مورد مطالعه در حیطه های منشور حقوق بیمار کافی نبود که این مسأله می تواند در نهایت موجب عدم رعایت حقوق بیماران از طرف پرستاران و در نتیجه نارضایتی بیماران شود. لذا ضرورت آموزش های جدی تر و کامل تر برای پرستاران در این زمینه مورد تأکیید قرار می گیرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb