جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دانشجویان علوم پزشکی

نوید کلانی، رسول اسلامی اکبر، وسام کوتی، مصیب نوری احمدابادی، هادی زارع مرزونی،
دوره ۱۵، شماره ۴۷ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: افسردگی یکی از چهار بیماری مهم در دنیا و شایع ترین علت ناتوانی ناشی از بیماری ها می باشد. دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی که درگیر حفظ سلامت جسمی و روانی افراد جامعه هستند بدلیل موقعیت خاص نسبت به این اختلال آسیب پذیرترند. هدف از این پژوهش بررسی شیوع میزان افسردگی در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی جهرم بوده است. 
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که بر روی ۳۶۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال ۱۳۹۲انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از آزمون سنجش افسردگی بک صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۱۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 
یافته ها: نتایج در ارتباط با تعیین شیوع اختلال افسردگی در دانشجویان علوم پزشکی بر حسب شدت بیانگر آن بود که ۴۷ نفر (۱/ ۱۳%) افسردگی متوسط و ۳۲ نفر (۹/ ۱۸ %) افسردگی شدید دارند. آزمون دقیق فیشر تفاوت آماری معنی داری در ارتباط با وضعیت سابقه خانوادگی و اختلال افسردگی نشان نداد.(P=۰,۲۱) بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر باید تدابیری اتخاذ گردد تا عواملی که در بروز افسردگی موثر هستند کاهش یابند و با شناخت سریع و به موقع از عواقب آن پیشگیری شود.

سروه نصرالهی، سیروس شهسواری، رقیه صالحی، محیا عابدی، شهرام صادقی، سيده سیما هدایتی نیا، فخری سیاری،
دوره ۱۶، شماره ۴۸ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: اینترنت در حال حاضر به عنوان ابزاری مناسب جهت انتقال دانش وآگاهی‌ در فرایند آموزشی، تازه‌های علمی و پژوهشی مطرح است. اینترنت همچنین ارتباطات مهم و حیاتی را بین میلیون‌ها نفر در دنیا فراهم می‌کند. با این حال وابستگی زیاد به اینترنت نیز خطر اعتیاد به آن را به همراه دارد. هدف از این مطالعه تعیین اعتیاد به اینترنت و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بوده است. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود و جامعه مطالعه را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ تشکیل دادند که تعداد ۲۶۵ نفر (۱۷۴ دختر و ۹۱پسر) از دانشجویان رشته-های مختلف علوم پزشکی به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزارSPSS ۱۶ و استفاده از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون‌های کای دو و (T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: بر اساس یافته‌های این مطالعه ۹/۷% از دانشجویان اعتیاد شدید به اینترنت داشتند. اعتیاد اینترنتی دانشجویان مجرد به طور معنادار یبیشتر از دانشجویان متأهل بودp<۰,۰۵) ). دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر به اینترنت وابسته بودند (p<۰.۰۰۱). نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که وضعیت تأهل دانشجویان با وابستگی آن‌ها به اینترنت رابطه معنی‌داری دارد. از سویی دیگر جنسیت به عنوان عامل خطری برای اعتیاد اینترنتی دانشجویان محسوب می‌شود بنابراین این پژوهش می‌تواند اطلاعات لازم را در اختیار مسئولان و صاحب نظران دانشگاه قرار دهد تا با بستر سازی و آموزش دانشجویان و ایجاد انگیزه در آن‌ها جهت استفاده بهینه از اینترنت از عوارض زیانبار این مشکل تا حد ممکن بکاهند.
آقای فرهاد شریفی، دکتر علی عمادزاده، آقای محمد شریفی،
دوره ۱۷، شماره ۵۴ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اینکه تفکر انتقادی یک صلاحیت محوری برای دانشجویان در تمامی رشته‌های دانشگاهی است، هدف پژوهش حاضر بررسی مهارت­های تفکر انتقادی دستیاران تخصصی سال­های اول تا چهارم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود.

روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- مقطعی می‌باشد. جامعه­ی پژوهش عبارت بود از کلیه­ی دستیارانی که در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ در مراکز آموزشی و درمانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوره دستیاری، در ۲ گرایش و ۱۱ رشته مشغول به تحصیل بودند که تعداد آن­ها ۳۸۷ نفر بود. از این تعداد با استفاده از روش نمونه­گیری طبقه‌ای تصادفی، تعداد ۱۵۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای جمع­آوری اطلاعات فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه­ی مهارت‌های تفکرانتقادی کالیفرنیا بودند. به منظور تحلیل داده­ها از آزمون­های t تک­نمونه­ای و تحلیل واریانس یک­راهه استفاده شد.

یافته­ ها: بر اساس تحلیل انجام شده مشخص شد که تفکر نقادانه­ی دانشجویان، پایین­تر از حد مطلوب است (p< ۰,۰۰۱) و بین میزان تفکر انتقادی دستیاران سال­های تحصیلی مختلف، تفاوت معناداری وجود ندارد.

نتیجه­ گیری: نتیجه کلی حاکی از آن است که بهره­گیری دستیاران از قابلیت‌های تفکر انتقادی در حد ضعیفی قرار دارد و بر این اساس پیشنهاد می­شود به پرورش توانایی تفکر انتقادی دستیاران و استفاده از روش­های آموزش فعال توجه بیشتری شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb