جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دیدگاه

نسرین علیرمائی، ژاله گردیده، کیان زبیری، اعظم نادری، اسدالله شیر محمدی، رسول نصیری کالمرزی،
دوره ۱۶، شماره ۴۹ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: نماز راهی برای ارتباط با خدا و مناجات با پروردگار است و وجود بیماری نباید شرایط انسان را از تکلیفی همچون نماز خواندن و نیایش با خدا باز دارد. بلکه این شرایط باید زمینه انس بیشتر بیمار با خدا را فراهم کند. داشتن حضوری حمایت گرایانه، برقراری تسهیلات جهت انجام فعالیتهای مذهبی توسط بیمار، نمونه ای از فعالیتهای حمایتی معنوی ، توسط پرستار است. روش کار : این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی میباشد که بصورت سرشماری بروی ۱۲۰ نفر از پرستاران شاغل در مرکز آموزشی و درمانی بعثت شهر سنندج انجام شده است. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر ۴۲ سوال میباشد (۱۲ سؤال مشخصات دموگرافیک ، ۳۰ سؤال مربوط به عوامل مؤثر بر انجام فریضه نماز توسط مددجویان بستری در بیمارستان). عوامل مؤثر در ۴ دسته (عوامل پرسنلی و عوامل محیطی و عوامل پشتیبانی و تبلیغاتی , عوامل مرتبط با بیمار) تقسیم بندی گردید. اطلاعات بدست آمده با استفاده از روشهای آمار توصیفی و تحلیلی (فی دو، تست دقیق فیشرو...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد که جهت انجام فریضه نماز توسط مددجویان بستری، در بین عوامل پرسنلی، کاهش حجم کاری پرستاران ( ۳/۴۰ %) و در خصوص عوامل محیطی؛ تعبیه دستشوئی جهت وضو در کنار اتاق نماز (۵/۳۴ %) وجود فضا و امکانات در هر بخش جهت اقامه نماز( ۳/۳۰ %) و مشخص کردن قبله در بخشها ( ۱/۳۱ %) از دیدگاه پرسنل پرستاری خیلی تأثیر گذار می باشد و وجود کتاب قرآن و سایر کتب مذهبی در بخش با ۲/۲۵ % در بین عوامل پشتیبانی اقامه نماز بیشترین تأثیر را داشت. همچنین بین اعتقاد پرسنل به اقامه نماز و ارتباط آن با عوامل ( پرسنلی – محیطی- مرتبط با بیمار - پشتیبانی ) ارتباط معنی دار مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد طبق نظر پرسنل پرستاری جهت انجام فریضه نماز توسط بیماران عوامل متعددی دخیل میباشد که مانع از انجام این فریضه الهی می گردد. لذا پیشنهاد می گردد مسئولین مربوطه با تدابیر جدی، اقدامات لازم در جهت رفع مشکلات و موانع اقامه نمازتوسط بیماران در بیمارستانها را بعمل آورده و با برنامه ریزی اساسی، رضایت بیماران بستری را فراهم سازند


خانم حدیث اشرفی زاده، خانم شایسته حقیقی، خانم امل ساکی مالحی، خانم شادی جوزایی،
دوره ۱۷، شماره ۵۳ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: شناخت ادراکات و احساسات دانشجویان نسبت به فرهنگ و روابط اعضای کلاس برای برنامه­ریزی، و ایجاد تغییرات مثبت، حائز اهمیت است. این تحقیق با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان در مورد فرهنگ کلاسی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گردید.

روش بررسی: طی این مطالعه توصیفی- تحلیلی، دیدگاه ۳۰۰ نفر از دانشجویان سال آخر مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه فرهنگ کلاسی استفان رابینز (Stephen Robins)، شامل ۸ سؤال در مورد فرهنگ کلاسی با مقیاس لیکرت ۵ نقطه­ای بود. داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS v۲۲ پردازش و از آزمونهای آمار توصیفی جهت تعیین میانگین و درصدها و درصدها و نمودارها و برای مقایسه فرهنگ کلاسی در سطوح مختلف متغیر های دموگرافیک از آزمون رگرسیون لجستیک استفاده  شد.

یافته ­ها: اکثر دانشجویان به فرهنگ کلاسی دانشگاه امتیاز بینابینی (۲۰-۲۹) دادند. اکثر دانشجویان معتقد بودند که سیستم  نمره دهی مبتنی بر استاندارد نیست و مخالف این بودند که استاد به هر کس که به درس گوش دهد نمره­ی خوب می­دهد اما در کل دانشجویان برخورد هم کلاسی و اساتید را دوستانه و حمایتی دانسته اند. ارتباط معنی­داری بین فرهنگ کلاسی و دانشکده مشاهده گردید(p-value ۰/۰۰۱).

نتیجه­ گیری: از نظر اکثر دانشجویان در مقاطع و رشته­های تحصیلی مختلف فرهنگ کلاسی دانشگاه فرهنگ بینابینی بود. تعامل و ارتباط بیشتر اساتید و دانشجویان و روشهای دانشجو- محور پیشنهاد می­شود که می­تواند منجر به برقرای ارتباط بیشتر بین اساتید و دانشجویان با یک دیگر و ایجاد فرهنگ باز و صمیمی گردد.


سارا شهبازی، رضا مرادی، هیوا میرزایی، زهره رضائی،
دوره ۲۳، شماره ۷۹ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده :
زمینه و هدف: در علوم پزشکی ارتباطات رکن اصلی مراقبت از بیمار محسوب می‌شود. ارتباطات به عنوان یک شاخص کلیدی در رضایت، همکاری و التیام درد بیمار در نظر گرفته می‌شود. برقراری ارتباط مناسب منجر به ارتقای سلامت و رضایت‌مندی بیماران می‌شود.
مواد و روش کار : مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیل بود که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۹ در شهر اصفهان انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۱۲۶ دانشجوی کارشناسی پرستاری بود. داده‌ها با استفاده از پرسشن‌امه محقق‌ساخته شامل شش حیطه و ۵۰ سوال براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید. روایی ابزار از طریق روایی محتوا و پایایی آن از طریق ضریب آلفا کرونباخ ۹۶/۰ تایید گردید. برای تحلیل داده‌ها از آزمون های توصیفی و استنباطی نظیر t مستقل، آنالیز واریانس و آزمون پیرسون در سطح (P<۰,۰۵) استفاده شد.
یافته‌ها : دانشجویان از میان عوامل موثر برارتباط بیمار، عوامل حرفه‌ای را به عنوان عامل موثر بر ارتباط دانشجو-بیمار شناسایی کردند. براساس آزمون‌های آماری میان عوامل فردی، اجتماعی و حرفه‌ای با متغیرهای دموگرافیک رابطه معناداری وجود داشت (P<۰,۰۵).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت بالای عوامل مربوط به شغل و حرفه نسبت به سایر عوامل موثر بر ارتباط بین بیماران و دانشجوهای رشته پرستاری، لازم است موانع مرتبط با محیط و شرایط کاری پرستاران بطور جدی مورد توجه مسئولین پرستاری قرار بگیرد و در جهت رفع آن‌ها افدامات لازم صورت پذیرد.
واژه‌های کلیدی : ارتباط با بیمار، دیدگاه پرستاران، بیمارستان اصفهان

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb