جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سونوگرافی

احمد کچویی، ابولفضل محمدبیگی، فرخ سواددار، محمد تقی نتاج، محمد مهدی شاطر، روح اله محمدی، عنایت اله نوری،
دوره ۲۰، شماره ۶۴ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: ارزیابی هدفمند بیماران ترومایی توسط سونوگرافی (Focused assessment with sonography in trauma) بخشی از معاینه اولیه ی بسیار ارزشمند در مراقبت اورژانسی است. هدف از این مطالعه، بررسی قدرت تشخیصی سونوگرافی FAST در تشخیص صدمات احشای داخل شکمی ناشی از ترومای بلانت در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی قم می باشد.
مواد و روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی گذشته نگر، بر روی ۱۰۰ بیمار که در طی سال ۱۳۹۶-۱۳۹۳ به اورژانس بیمارستان شهید بهشتی قم مراجعه نمودند و با تشخیص اولیه ترومای بلانت شکمی بستری شدند انجام شد. یافته های حاصل از انجام سونوگرافFAST با یافته های حاصل از لاپاروتومی مقایسه گردید.حساسیت ، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی و دقت FAST در مقایسه با یافته های حاصل از لاپاروتومی به وسیله نرم افزار SPSS اندازه گیری شد.
یافته ها: در مطالعه ما ۱۰۰ بیماروارد مظالعه شده بودند که ۷۹ نفر مرد و ۲۱ نفر زن بودند. میانگین سنی بیماران نیز ±۱۷,۵۱ ۳۴,۶۵ سال بود. بیشترین مکانسم آسیب نیز به ترتیب به علت تصادف (۷۴ مورد)، سقوط(۱۶ مورد) و ضربه (۱۰ مورد) ثبت شد. حساسیت، ویژگی، دقت، ارزش اخباری مثبت و منفی نیز به ترتیب ۸۲.۱درصد، ۹۰.۲ درصد، ۸۶درصد، ۹۲درصد و۸۰ درصد به دست آمد.
نتیجه گیری: سونوگرافی، وسیله ای قابل اعتماد برای بررسی بیماران ترومایی است و با توجه به حضور دائم متخصصین طب اورژانس در لحظات اولیه بر بالین بیمار در بهبود پروتکل درمانی بیماران ترومایی نقش به سزایی دارد.
 
احمد کچویی، سعید مدنی، مصطفی واحدیان، فاطمه امیرکانیان، عنایت اله نوری، محمدمهدی شاطر، مریم بلیغی،
دوره ۲۰، شماره ۶۷ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف:  کله سیستیت حاد یکی از شایع‌ترین مشکلات جراحی در بین مبتلایان به درد‌های شکمی  است. هدف از این مطالعه تعیین حساسیت و ویژگی US در تشخیص کله ­سیستیت حاد با توجه به یافته‌های حین عمل و یافته‌های پاتولوژیکی در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم در طی سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۹۶ بود.
مواد و روش ­کار: مطالعه‌ی حاضر یک مطالعه‌ی مقطعی بوده‌است. جامعه‌ی آماری را تمامی بیماران مبتلا به کله سیستیت حاد که طی سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۹۶ به بیمارستان شهید بهشتی مراجعه‌کرده و تحت کله­ سیستکتومی قرار گرفته‌اند، تشکیل داده ‌است. روش نمونه‌گیری به صورت سرشماری بود. بر اساس معیار‌های ورود و خروج از مطالعه (سن، جنس، نتیجه‌ی سونوگرافی، نتیجه‌ی آزمایش پاتولوژی، وجود سنگ صفراوی، سیرکله­ سیستکتومی و جراحی اورژانس یا الکتیو) از پرونده‌های مربوطه استخراج و وارد چک لیست شدند. با استفاده از نرم‌افزار آماری MED cal نسخه‌ی۱۸/۹ حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری تشخیص­ کله­ سیستیت حاد توسط سونوگرافی محاسبه شده و دامنه‌ی اطمینان ۹۵% برای شاخص‌های تشخیصی گزارش گردید.
یافته‌ها: ۳۱ نفر (۳۱%) مرد و ۶۹ نفر (۶۹%) زن مورد بررسی قرار‌گرفتند. میانگین سنی این بیماران ۱۲/۲۷±۵۳/۶۲بود. در ۸۹ بیمار (۸۹%) وجود سنگ صفراوی گزارش شده بود. در ۵۶ نفر (۵۶%) یافته‌های پاتولوژی مثبت و در ۴۴ نفر (۴۴%) یافته‌های پاتولوژی منفی گزارش شد. میزان حساسیت و ویژگی سونوگرافی به ترتیب ۸۲/۱% و ۹۰/۱% برآورد شد. ارزش اخباری مثبت و منفی سونوگرافی در تشخیص کله ­سیستیت حاد بیماران به‌ترتیب ۹۲% و ۸۰ % و صحت تشخیصی سونوگرافی در تشخیص کله سیستیت حاد بیماران ۸۶% برآورد شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه، می‌توان گفت سونوگرافی در تشخیص کله­ سیستیت حاد در بیماران از دقت تشخیصی بالایی  برخوردار است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb