TY - JOUR JF - muk-zanko JO - Zanko J Med Sci VL - 15 IS - 44 PY - 2014 Y1 - 2014/6/01 TI - Determination of aflatoxin in wheat flour samples by ELISA in Chalus city (Mazandaran province) TT - تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا N2 - چکیده زمینه و هدف: مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه حاصل از قارچ ها می باشند و در شرایط مناسب در مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولید و باعث آلودگی می شوند. خوردن محصول آلوده به مایکوتوکسین، باعث ایجاد بیماری های حاد و مزمن در انسان و حیوان می شود. آلودگی گندم بوسیله آفلاتوکسین می تواند نقش مهمی در تهدید سلامت انسان داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین میزان آفلاتوکسین B1 در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس در استان مازندران به روش الیزا بوده است. روش بررسی: در این تحقیق 22 نمونه آرد گندم بصورت تصادفی، از نانوایی های شهرستان چالوس تهیه شد. نمونه های خام آردگندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین B1، به روش الایزا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری، از نرم افزار آماری SPSS16 و از آزمون میانگین و انحراف معیار استفاده شد. یافته ها: طبق نتایج بدست آمده، همه 22 نمونه آرد گندم مورد مطالعه، آلوده به آفلاتوکسین B1 بودند؛ که در 10 مورد، آلودگی بیشتر از حد مجاز استاندارد ایران مشاهده شد. ولی میزان بالاتر از استاندارد جهانی، در هیچ کدام از نمونه های آرد وجود نداشت (میزان مجاز طبق استاندارد ایران 5 نانوگرم برگرم و طبق استاندارد جهانی20-1 نانوگرم برگرم است). بیشترین و کمترین غلظت سم آفلاتوکسین B1 در آرد گندم خام، بترتیب 10.6 و 1/1 ppb بود.نتیجه گیری: وجود آفلاتوکسین علاوه بر خسارت اقتصادی به صنعت، سلامت مصرف کنندگان محصولات را نیز به خطر می اندازد. برای همین کاهش آفلاتوکسین در مواد غذایی باید بعنوان جزئی کلیدی از برنامه های افزایش امنیت مواد غذایی بکار گرفته شود. SP - 60 EP - 67 AU - Zaboli, Fatemeh AU - Gholampour Azizi, Issa AU - Rouhi, Samaneh AU - Azimi, Mahsa AD - KW - Aflatoxin B1 KW - wheat flour KW - ELISA KW - Chalus UR - http://zanko.muk.ac.ir/article-1-47-fa.html ER -