%0 Journal Article %A Mohammadnabizadeh, Sahar %A Pourkhabbaz, Alireza %A Afshari, Reza %T Concentrations of Cu and Zn in the edible tissues of two fish species Liza klunzingeri and Sillago sihama collected from Hara biosphere in Iran %J Zanko Journal of Medical Sciences %V 15 %N 46 %U http://zanko.muk.ac.ir/article-1-27-fa.html %R %D 2014 %K Heavy metals, muscle, fish, pollution, %X چکیده زمینه و هدف: به دلیل افزایش استقرار صنایع در سواحل و توسعه شهرهای ساحلی، اکوسیستم های آبی و آبزیان آنها از آلاینده های تخلیه شده به ویژه فلزات سنگین تاثیر می پذیرند. فلزات سنگین پس از ورود به اکوسیستم های آبی در بافت های آبزیان و از جمله ماهیان تجمع یافته و نهایتا وارد زنجیره غذایی شده، می توانند از طریق تغذیه از ماهیان آلوده وارد بدن انسان گردند. در این مقاله نمونه های ماهیان خوراکی حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین (Cu, Zn) در بافت عضله از منطقه حفاظت شده حرا واقع در استان هرمزگان جمع آوری گردید. روش بررسی: در این مطالعه تعداد 72 عدد از گونه گاریز و 54 عدد گونه حلواسفید صید شد. بافت عضلانی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفته و غلظت فلزات سنگین بر حسب میکروگرم بر گرم می باشد که به وسیله دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی مدل PERKIN-ELMER 3030 تعیین غلظت گردید. آنالیزهای آماری صورت گرفته در این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته ها: این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت فلزات روی و مس در بافت عضله، به ترتیب 6.69، 0.92 میکروگرم بر گرم در ماهی حلوا سفید و 3.5 , 5.5 میکروگرم بر گرم در ماهی گاریز بود. همچنین نتایج حاصل از بررسی های آماری، حاکی از پایین بودن میزان روی و مس در عضله ماهیان مورد بررسی نسبت به استانداردهای جهانی بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه غلظت هیچ یک از فلزات بالاتر از حد مجاز نبود مصرف گونه های ماهی مورد مطالعه از نظر سلامت عمومی خطرآفرین نمی باشد. %> http://zanko.muk.ac.ir/article-1-27-fa.pdf %P 40-48 %& 40 %! %9 Research %L A-10-1-7 %+ %G eng %@ 2383-3343 %[ 2014