RT - Journal Article T1 - Assessing of nutritional status of students in Kurdistan University of Medical Sciences using anthropometric indices in 2014-2015 JF - muk-zanko YR - 2016 JO - muk-zanko VO - 16 IS - 51 UR - http://zanko.muk.ac.ir/article-1-96-fa.html SP - 1 EP - 9 K1 - nutrition status K1 - BMI K1 - girths K1 - arm around AB - مقدمه و اهداف : تغذیه یکی از عوامل اساسی موثر در سلامت همه افراد است . به طوریکه نارسایی های تغذیه ای به عنوان مهمترین مشکل جهانی مطرح هستند . با توجه به اهمیت موضوع در حوزه سلامت ، این پژوهش با هدف ارزیابی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با استفاده از شاخص­های تن­سنجی در سال تحصیلی 94-1393 انجام شده است . مواد و روش کار : این مطالعه توصیفی – تحلیلی ( مقطعی ) بر روی 450 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1394 انجام شد . از پرسشنامه و ابزار مناسب برای اندازه­گیری وزن ، قد ، دور کمر و دور بازو استفاده شد . داده­های بدست آماده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد آنالیز قرار گرفتند . یافته­ ها : این بررسی نشان داد 9/2 درصد دانشجویان (13 نفر) چاق و 9/14 درصد (67 نفر) دارای اضافه وزن می­باشند . 8/6 درصد (31 نفر) دارای چاقی مرکزی بودند . اندازه گیری دور بازو نشان داد 5/3 درصد پسران (7 نفر) و 4/12 درصد دختران (31نفر) دارای کم وزنی و سوء تغذیه می­باشند . ارتباط آماری معناداری بین BMI و MUACبا جنسیت مشاهده شد (0/05 p). نتیجه­ گیری : نتایج مطالعه بیانگر وجود مواردی از چاقی و سوء تغذیه در بین دانشجویان مورد مطالعه می­باشد . لذا ارائه برنامه های مناسب تغذیه ای و اصلاح شیوه زندگی توصیه می­گردد. LA eng UL http://zanko.muk.ac.ir/article-1-96-fa.html M3 ER -