Zanko Journal of Medical Sciences
مجله علوم پزشکی زانکو
Zanko J Med Sci
Medical Sciences
http://zanko.muk.ac.ir
1
admin
2383-3343
2476-325X
8
7
14
8888
13
en
jalali
1397
7
1
gregorian
2018
10
1
19
62
online
1
fulltext
fa
اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گل همیشه بهار بر علیه سویه های استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا در شرایط آزمایشگاهی
Antimicrobial Effect of Ethanolic Extract of Calendual officinalis L. against of Staphylococcus Aureus, Enterococcus Faecalis, Escherichia Coli and Pseudomonas Aeruginosa Sstrains In vitro
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><strong>زمینه و هدف</strong>: امروزه، گسترش روزافزون مقاومت­های دارویی در میان باکتری­ ها سبب شده است از روش­های دیگر از جمله استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل عفونت­های انسانی در سراسر جهان استفاده گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثرات ضدباکتریایی عصاره­ی اتانولی گل­های گیاه <em>همیشه­بهار </em>(<span style="font-family: times new roman;"><em><span dir="LTR">Calendual</span></em><span dir="LTR"> <em>officinalis L</em></span><em><span dir="LTR">.</span></em>) </span>علیه برخی میکروارگانیسم­های پاتوژن انجام شد.</div>
<div style="text-align: justify;"><strong>مواد و روش­ ها</strong>: <span b="" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; font-family: ">گیاه مورد آزمایش که از شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی جمع­آوری شده بود، توسط کارشناسان مرکز تحقیقات این استان به عنوان گیاه همیشه ­بهار مورد تائید قرار گرفت. عصاره اتانولی گل­ ها در غلظت­ های مختلف (</span><span dir="LTR" font-size:="" new="" style="margin: 0px; font-family: " times="">mg/ml</span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span b="" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; font-family: "><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span>25، 12/5، 6/25، 3/12، 1/56، 0/75، 0/39 و 0/19)، به روش ماسراسیون تهیه گردید. سپس فعالیت ضدباکتریایی عصاره با روش انتشار در چاهک (</span><span dir="LTR" font-size:="" new="" style="margin: 0px; font-family: " times="">Agar well diffusion</span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span b="" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; font-family: "><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span>) و روش ریز رقت (</span><span dir="LTR" font-size:="" new="" style="margin: 0px; font-family: " times="">Micro Dilution</span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span b="" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; font-family: "><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span>) بر روی سویه­ استاندارد باکتری­ های مذکور انجام شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل با استفاده از آنالیز واریانس یک­طرفه (</span><span dir="LTR" font-size:="" new="" style="margin: 0px; font-family: " times="">One-way ANOVA</span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span b="" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; font-family: "><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span>) در سطح<span style="margin: 0px;"> </span>0/001> </span><span dir="LTR" font-size:="" new="" style="margin: 0px; font-family: " times="">P</span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span b="" font-size:="" style="margin: 0px; font-family: "><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span><span style="margin: 0px;" dir="RTL"></span> <span lang="FA" style="margin: 0px;">انجام گرفت. </span></span></div>
<div style="text-align: justify;"><strong>یافته­ ها</strong>: بیشترین حساسیت با میانگین قطر هاله عدم رشد <span b="" dir="RTL" font-size:="" style="margin: 0px; line-height: 115%; font-family: "> (0/45mm</span><em><span dir="RTL" font-size:="" lang="FA" new="" style="margin: 0px; line-height: 115%; font-family: " times="">±</span></em><span b="" dir="RTL" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; line-height: 115%; font-family: "><em>13</em>)</span> <span b="" dir="RTL" font-size:="" lang="FA" style="margin: 0px; line-height: 115%; font-family: ">ناشی از غلظتmg/ml 50 عصاره اتانولی </span>گل­ های گیاه <em>همیشه­ بهار</em> مربوط به <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی، برای <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> و <em>انتروکوکوس فکالیس </em><span style="font-family: times new roman;"><span dir="LTR">mg/ml </span></span>0/75 بدست آمد. همچنین حداقل غلظت کشندگی برابر با <span style="font-family: times new roman;"><span dir="LTR">mg/ml</span> 0/75</span> در مقابل باکتری <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> مشاهده گردید.<br>
<strong>نتیجه­ گیری</strong>: عصاره اتانولی گل­ های <em>گیاه همیشه­ بهار </em>در شرایط آزمایشگاهی علیه هر <font face="Times New Roman">4 </font>سویه مورد آزمایش، اثر بازدارندگی قابل ملاحظه­ ای داشت. بنابراین این عصاره می­ تواند گزینه مناسبی برای مطالعات آینده در شرایط <span style="font-family: times new roman;"><span dir="LTR">In Vivo</span></span> جهت تهیه داروهای ضدباکتریایی باشد.</div>
<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; text-align: justify; line-height: normal; unicode-bidi: embed; direction: ltr;"><strong>Background and Aim:</strong> Nowadays, the increasing spread of drug resistance among bacteria has led to the use of other methods including herbal medicines to control human infections worldwide. This study was conducted to determine the antibacterial effects of ethanolic extract of flowering plants Calendual officinalis L. against some pathogen microorganisms.<br>
<strong>Material and Method:</strong> The studied plant was collected from Marand city in East Azerbaijan, Iran and were confirmed as Calendual officinalis L<em>.</em> by botanists of East research center. Ethanolic extract of flowers was prepared in different concentrations (0/19, 0/39, 0/75, 1/56, 3/12, 6/25, 12/5 and 25 mg/ml) by meceration. Antibacterial activity of the extract was conducted with agar well diffusion and micro dilution method on the abovementioned standard strains. Data analysis was performed by one-way ANOVA analysis at P<0.001.<br>
<strong>Results:</strong> The maximum sensitivity with average diameter of the inhibition zone (13±0/45 mm) was assessed risen from the concentration of 50 mg/ml ethanolic extract of the plant Calendual officinalis L. flowers of Staphylococcus aureus. Also, the minimum inhibitory concentration for Staphylococcus aureus and Enterococcus faecalis was 0.75 mg/ml. Also, the minimum lethal concentration was 0.75 mg/ml against Staphylococcus aureus bacteria.<br>
<strong>Conclusion:</strong> The ethanolic extract of flowering plants Calendual officinalis L. in springtime under laboratory conditions has inhibitory effect against all four strains tested. Therefore, this extract can be a good alternative for future studies in in vivo to provide antibacterial drugs<span style="font-family: " dir="RTL" b="" roman";"="" new="" "times="" roman";="" major-bidi;="" 12pt;="" zar";="" lang="FA">.</p>
اثر ضدباکتریایی, گیاه همیشه بهار, عصاره اتانولی
Antibacterial effect, Calendual officinalis L., Ethanolic extract
61
69
http://zanko.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-317-1&slc_lang=fa&sid=1
Nazila
Imeni
نازیلا
ایمنی
imeni.nazila94@gmail.com
10031947532846003244
10031947532846003244
No
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مرند ، ایران
Mehdi
Ghiami Rad
مهدی
قیامی راد
m_ghiyamirad@yahoo.com
10031947532846003245
10031947532846003245
Yes