دوره 21، شماره 69 - ( 6-1399 )                   جلد 21 شماره 69 صفحات 23-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران.
چکیده:   (1699 مشاهده)
زمینه و هدف:  هدف مطالعه حاضر تعیین تأثیر پرخاشگری بر حافظه کوتاه­ مدت و سرعت حل مسأله در نوجوانان پسر دوره اول دبیرستان می­ باشد.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی است و از طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه گواه استفاده شده است. جامعه­ ی آماری پژوهش کلیه پسران دبیرستانی شهر تهران در نیمه دوم سال 1397 بودند که به روش تصادفی طبقه­ ای، دو دبیرستان پسرانه انتخاب شدند و 44 نفر از افرادی را که مشتاق به بازی فوتبال بودند، انتخاب کردیم، 22 نفر در گروه آزمایش و 22 نفر در گروه گواه به صورت تصادفی جایگزین شدند. در مرحله اول پرسش­­نامه­ های پرخاشگری، حافظه ­کوتاه­ مدت و حل مسأله به­‌عنوان پیش‌آزمون اجرا شد و بعد از انجام بازی نیز همه آزمودنی­ ها به پرسش­نامه­ های مذکور به‌عنوان پس‌آزمون پاسخ دادند. داده­ ها نیز با استفاده از تحلیل کواریانس و نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که بعد از تعدیل نمرات پیش‌آزمون میانگین نمرات حافظه­ کوتاه­ مدت در گروه بازنده به طور معنی­ داری پایین ­تر از گروه گواه است (05/0>p)، همچنین در گروه بازنده میانگین نمرات سبک کارآمد حل مسئله به طور معنی­ داری پایین­تر از گروه برنده بود (0/05>p) همچنین میانگین نمرات سبک ناکارآمد حل مسئله به طور معنی­ داری بالاتر از گروه برنده بود (0/05>p).
نتیجه­ گیری: احساس رنجش، بی­قراری، عصبانیت و خصومت باعث کاهش حافظه کوتاه­ مدت و عدم توانایی در مقابله­ کردن با مشکلات و حل نکردن مسائل روزمره می ­شود.
متن کامل [PDF 479 kb]   (535 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/12/29 | پذیرش: 1399/2/6 | انتشار الکترونیک: 1399/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.