دوره 22، شماره 72 - ( 3-1400 )                   جلد 22 شماره 72 صفحات 14-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


استادیار روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (1584 مشاهده)
زمینه و هدف: بهداشت جسمی و روانی افراد در سلامت جامعه و زندگی بدون اختلال نقش تعیین ­کننده  ­ای دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش خصومت و دوسوگرایی در ابراز هیجان و پیش­ بینی علائم جسمانی­ سازی در میان دانشجویان انجام شد.
مواد و روشکار: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بود که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه تهران شامل50000 نفر بودند. براساس روش نمونه ­گیری تصادفی و فرمول کوکران، 384 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع ­آوری اطلاعات، از پرسشنامه­ دوسوگرایی در ابرازگری هیجانی کینگ و امونز، پرسشنامه جسمانی­ سازی کورنک، و خصومت مگارگی استفاده شد. داده­ ها با استفاده از نرم ­افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج رگرسیون همزمان حاکی از این بود که خصومت 33 درصد و دوسوگرایی در ابراز هیجان 38 درصد از علائم جسمانی­ سازی را تبیین می­ کند. خصومت و دوسوگرایی در ابراز هیجان بر متغیر علائم جسمانی­ سازی تأثیر معنی ­دار دارند و م ی­توانند در پیش ­بینی آن نقش ایفا کنند.
بحث و نتیجه ­گیری: از میان خصومت و دوسوگرایی در ابراز هیجان، متغیر دوسوگرایی تبیین ­کننده قوی­ تری برای واریانس علائم جسمانی­ سازی است. کاهش دوسوگرایی در ابراز هیجان با توانمندی بیشتر و برانگیختگی جسمانی کمتر همراه است.
متن کامل [PDF 719 kb]   (577 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/3 | پذیرش: 1400/2/18 | انتشار الکترونیک: 1400/4/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.