Mohammadi S, Shahsavari S, Baiezeedi S, Zandi H, baiezeedi S, Salehi S. Prevalence of obesity and its related factors in students of Kurdistan University of Medical Sciences in 2019. Zanko J Med Sci 2022; 23 (76) :34-43
URL:
http://zanko.muk.ac.ir/article-1-588-fa.html
محمدی شادیه، شهسواری سیروس، بایزیدی سوران، زندی هیوا، بایزیدی شنو، صالحی سرور. بررسی شیوع چاقی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1398. مجله علوم پزشکی زانکو. 1401; 23 (76) :34-43
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-588-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده: (1484 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی یک اختلال رایج است که می تواند موجب بیماری های جدی و گاهی مرگ شود که به صورت یک اپیدمی در دهه های اخیر افزایش یافته است. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین شیوع چاقی وعوامل مرتبط با آن در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1398 است.
مواد و روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1398 انجام شد و جامعه آماری تمام داشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بودند. روش انتخاب افراد به صورت دو مرحله ای، خوشه ای، و تصادفی ساده بود. ابزار گردآوری داده ها شامل چک لیستی مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و داده های جمعیتی و شاخص های تن سنجی مشتمل بر قد، وزن، دور کمر، و دور باسن افراد توسط محققین سنجیده بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون من ویتنی وکروسکال والیس استفاده شد.
یافتهها: میانگین سنی افراد شرکتکننده در مطالعه 17/23 بودکه از جمعیت مورد مطالعه 7/20 درصد مبتلا به چاقی بودند. 5/31 درصد از آنها سابقه چاقی و 7/36 درصد سابقه اضافه وزن در اقوام درجه یک داشتند. از یازده متغییر مورد بررسی، بین نمایه توده بدنی و دورکمر و میزان فعالیت فیزیکی در هفته و همچنین وضعیت اقتصادی رابطه معنادار نبود (05/0<P)؛ اما بین نمایه توده بدنی با سایر متغیرها رابطه معنادار وجود داشت (05/0>P).
بحث و نتیجهگیری: داشتن سابقه چاقی در اقوام در جه یک و میزان دفعات مصرف فست فود در هفته مهمترین عوامل تأثیرگذار در شیوع چاقی و اضافه وزن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
واژههای کلیدی: شیوع،
چاقی،
دانشجویان
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/8/1 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار الکترونیک: 1401/3/31