Shomali Ahmadabadi M, Barkhordari Ahmadabadi A. The role of job stress, burnout and perceived organizational support in predicting the intention to leave the job in nurses of Ardakan hospitals during the Covid-19 pandemic period in 2021. Zanko J Med Sci 2022; 23 (76) :1-12
URL:
http://zanko.muk.ac.ir/article-1-607-fa.html
شمالی احمدآبادی مهدی، برخورداری احمدآبادی عاطفه. نقش استرس، فرسودگی شغلی، و حمایت سازمانی ادراک شده در پیشبینی قصد ترک شغل در پرستاران بیمارستانهای شهرستان اردکان
در دوره پاندمی کووید-19 در سال ۱۴۰۰. مجله علوم پزشکی زانکو. 1401; 23 (76) :1-12
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-607-fa.html
کارشناس ارشد روان شناسی، دانشگاه پیام نور، واحد میبد، یزد، ایران
چکیده: (1646 مشاهده)
زمینه و هدف: پاندمی کووید-19 تهدیدات بهداشتی بزرگی را برای سلامتی عمومی جهان ایجاد کرده است. در این رابطه، کادر درمانی بیشتر از سایر مردم در معرض آسیبهای این بیماری نوظهور بودهاند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش استرس شغلی، فرسودگی شغلی، و حمایت سازمانی ادراک شده در پیشبینی قصد ترک شغل پرستاران در پاندمی کووید-19 انجام شد.
مواد و روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی است و با روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل پرستاران شاغل در بخش کووید-۱۹ بیمارستانهای شهرستان اردکان در سال ۱۴۰۰ با تعداد تقریبی ۱۰۰ نفر بود. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۷۹ نفر تعیین شد. نمونهگیری با شیوه در دسترس انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای قصد ترک شغل، حمایت سازمانی ادراک شده، استرس شغلی، و فرسودگی شغلی بود که به صورت برخط منتشر شد. ۷۷ داده با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه، در سطح و با بهرهگیری از نرمافزار SPSS نسخه 26 تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین استرس شغلی و فرسودگی شغلی و ابعاد آن یعنی فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، و مسخ شخصیت با قصد ترک شغل در پرستاران رابطه مثبت معنیداری و بین حمایت سازمانی و قصد ترک شغل در پرستاران رابطه منفی معنیداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که ۴۵ درصد از واریانس قصد ترک شغل در پرستاران با ترکیب خطی متغیرهای فرسودگی شغلی و حمایت سازمانی تبیین میشود.
بحث و نتیجهگیری: استرس، فرسودگی شغلی، و حمایت سازمانی به عنوان متغیرهای مهم و اثرگذار بر قصد ترک شغل در پرستاران در پاندمی کووید-19 میتواند مورد توجه قرار گرفته و توسط دستاندرکاران حوزه درمان مورد مداخله قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/1/11 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار الکترونیک: 1400/10/21