@ARTICLE{Bozorgi, author = {Sharifi Soltani, Mehdi and Bozorgi, Atefeh and }, title = {Evaluation of infection of traditional ice creams with Salmonella, Staphylococcus aureus and coliforms and determination of their antibiotic resistance}, volume = {22}, number = {73}, abstract ={زمینه و هدف: مصرف بستنی آلوده به میکروب­ ها باعث بروز بیماری­ های مختلف می­ شود. بررسی و غربالگری این محصول از نظر وجود میکروب­ های مختلف مهم است، بنابراین، این مطالعه به منظور بررسی آلودگی بستنی سنتی‌ انجام شد. مواد و روش ­کار: از سه شهر بندر ترکمن، گرگان و کردکوی، 20 نمونه مجزا و به­ طور کلی 60 نمونه بستنی سنتی جمع ­آوری شد. شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و کلی‌فرم‌ها به وسیله تست­ های فنوتیپی میکروب­ شناسی شامل کشت روی محیط­ های کشت مربوط به هر باکتری و تست ­های کاتالاز، اکسیداز، و کوآگولاز انجام شد. حساسیت آنتی­ بیوتیکی با روش انتشار از دیسک و طبق دستورالعمل موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی 2018، و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16و آزمون مجذورکای (X2) انجام گرفت (0/05p≤). یافته ­ها: بیشترین آلودگی نمونه­ ها در بندر ترکمن به جنس سالمونلا و کلی فرم­ ها (هر کدام 60 درصد)، در گرگان و همچنین در کردکوی نیز به کلی فرم ­ها (به ترتیب 90 درصد و 80 درصد) بود. 100 درصد از گونه‌های سالمونلا جدا شده در هر سه شهر به داکسی­سایکلین مقاوم بودند. بین مقاومت­ های آنتی­ بیوتیکی باکتری­ های جدا شده از نمونه­ های بستنی گرفته شده از شهرها، تفاوت معنی ­داری مشاهده شد (0/05p≤). بحث و نتیجه­ گیری: آلودگی باکتریایی و مقاومت آنتی­ بیوتیکی در نمونه­ های بستنی سنتی دریافت شده از شهرهای مورد بررسی وجود داشت. کنترل و رسیدگی دقیق به عوامل ایجادکننده آلودگی در کارخانه ­های تولیدکننده بستنی سنتی ضروری است. }, URL = {http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.html}, eprint = {http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.pdf}, journal = {Zanko Journal of Medical Sciences}, doi = {}, year = {2021} }