دوره 17، شماره 52 - ( 4-1395 )                   جلد 17 شماره 52 صفحات 27-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

khasi B, Yousefi F, taymoori P, azadi N. Investigate Frequency the type of personality(Introverts and extroverts) and Excitement (stability, Neurosis and psychosis) Kurdistan University of Medical Sciences student. Zanko J Med Sci 2016; 17 (52) :18-27
خاصی بیتا، یوسفی فایق، تیموری پروانه، آزادی نمامعلی. بررسی فراوانی تیپ شخصیتی(درونگرا و برونگرا) و هیجان(ثبات، نوروز و سایکوز) دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان. مجله علوم پزشکی زانکو. 1395; 17 (52) :18-27

زمینه و هدف: شخصیت به عنوان یک کل باعث تمایز فرد از سایرین می­شود و هرکس ویژگی­های منحصر به فرد خود را داراست، که بر جنبه­های متفاوت رفتار تاثیر می­گذارد. جسم و روان وابسته به یکدیگر هستند و برای برخوردار بودن از سلامت باید هر دو از سلامتی کامل برخوردار باشند و اگر یکی بیمار شود ممکن است، دیگری را نیز بیمار کند. این پژوهش به منظور سنجش تیپ شخصیتی و هیجان دانشجویان انجام گردید.

روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت توصیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش تعداد 410 نفر(207 پسر و 203 دختر) بودند. روش نمونه­گیری دانشجویان به صورت چند مرحله­ای تصادفی طبقه­ای بود. ابزار گردآوردی اطلاعات پرسشنامه تیپ­شخصیتی آیزنک بود. داده­ها به وسیله نرم­افزار آماری SPSS18 تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ­ها: نتایج نشان داد که تعداد 291 دانشجو در رنج اختلال روانی خفیف (نوروز) و شدید (سایکوز) و از بین آنان 47 نفر (46/11%) دارای اختلال شدید روانی (سایکوز) می­باشند. بالاترین تعداد افراد با اختلالات روانی دارای تیپ شخصیتی برونگرا  و نوع بی­ ثبات می­باشند.

نتیجه ­گیری:با توجه به بالا بودن آمار اختلالات روانی، لازم است که مراکز مشاوره در دانشگاه­ها پویاتر باشند و با تشخیص و درمان افراد در مراحل اولیه، به ارتقاء سلامت روان دانشجویان کمک کنند.

واژه‌های کلیدی: تیپ شخصیتی، هیجان، دانشجو
دریافت: 1395/3/22 | پذیرش: 1395/3/27 | انتشار الکترونیک: 1395/4/12