دوره 17، شماره 53 - ( 6-1395 )                   جلد 17 شماره 53 صفحات 72-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

sheikhan Z, Hajian S, Zahiroddin A R, Janati ataee P, Nasiri M, Khalighi T, et al . The survey of sexual function in women using Cyclofem referred to healthcare centers affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran, Iran 2013. Zanko J Med Sci 2016; 17 (53) :62-72
شیخان زهره، حاجیان سپیده، ظهیرالدین علیرضا، جنتی عطایی پدیده، نصیری ملیحه، خلیقی طاهره، و همکاران.. بررسی عملکرد جنسی زنان استفاده کننده از آمپول‌های سیکلوفم در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، ایران در سال 1392. مجله علوم پزشکی زانکو. 1395; 17 (53) :62-72

کارشناس ارشد مامایی ،گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زمینه و هدف :در ایران نیز طبق بررسی­های انجام شده، یک سوم حاملگی­ها ناخواسته بوده است. ضد بارداری­های تزریقی گزینه­هایی بی­خطر و موثر برای جلوگیری از بارداری هستند اما اثرات آن­ها بر بعد جنسی نیز مهم است. هدف از این مطالعه، تعیین عملکرد جنسی زنان استفاده کننده از آمپول­های سیکلوفم، مراجعه­کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران، ایران سال1392، است.

روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی 120 زن استفاده کننده از آمپول سیکلوفم مراجعه­کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که جهت پیگیری روش­های جلوگیری از بارداری، مراجعه می­کردند، انجام شده است. روش نمونه­گیری به صورت  چند مرحله­ای بوده است که بوسیله مصاحبه تکمیل شده است. پرسشنامه­ها شامل، پرسشنامه­های سلامت عمومی، عملکرد جنسی زنان و مشخصات دموگرافیک است. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آمار توصیفی  و رگرسیون لجستیک توسط نرم افزار SPSS16  استفاده شد .

یافته­ ها: نمره حیطه میل جنسی از سایر حیطه­ها کمتر بود. رگرسیون لجستیک نشان داد که کسانی که تحصیلات بالاتر از دبیرستان و نمره رضایت جنسی بالاتری داشته­اند، عملکرد جنسی مطلوب­تری داشته­اند.

نتیجه­ گیری: زنان استفاده­کننده از آمپول­های سیکلوفم ممکن است در حیطه میل جنسی دچار مشکل شوند. کارکنان مراکز تنظیم خانواده باید آگاهی لازم در مورد آمپول­های سیکلوفم را در اختیار مددجویان قرار دهند و آنان را از عوارض جانبی احتمالی جنسی مطلع نمایند.

واژه‌های کلیدی: عملکرد جنسی، آمپول سیکلوفم، زنان
دریافت: 1395/5/8 | پذیرش: 1395/6/3 | انتشار الکترونیک: 1395/7/6