زمینه و هدف: ناگویی خلقی عبارت است از ناتوانی در پردازش شناختی اطلاعات هیجانی و تنظیم هیجانها، که بطور قابل توجهی با کیفیت زندگی افراد مرتبط است و از طرف دیگر تبیین رابطه ناگویی خلقی با سبکهای پردازش اطلاعات (منطقی و تجربهای) میتواند اطلاعات مفیدی را بدست بدهد. هدف این پژوهش، پیشبینی ناگوییخلقی بر مبنای سبکهای پردازش اطلاعات دربین زنان تحت پوشش کمیته امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه بود.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی است که در بین 329 نفر از زنان تحت پوشش کمیته امام خمینی(ره) شهر کرمانشاه به روش نمونهگیری در دسترس انجام شد. دادهها از طریق پرسشنامههای سیاهه منطقی- تجربهای (ERI) و پرسشنامه آلکسیتایمیا (AI) جمعآوری شد. و سپس با روش تحلیل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با روش همزمان با استفاده از نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که سبک پردازش منطقی با ناگویی خلقی رابطه منفی و معناداری دارد و میتواند آن را پیشبینی کند؛ اما سبک پردازش تجربهای هیچ رابطه معناداری با ناگویی خلقی نداشت. به عبارت دیگر با سطح بالای سبک پردازش میتوان سطح پایین ناگویی خلقی را در افراد پیشبینی کرد.
نتیجه گیری: بنابراین پیشنهاد میشود در فعالیتهای درمانی و حمایتی با در نظر داشتن نقش سبکهای پردازش اطلاعات در کنار برنامههای حمایتی، جلسات درمانی فردی و گروهی برای این افراد اجرا گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |