دوره 18، شماره 56 - ( 3-1396 )                   جلد 18 شماره 56 صفحات 55-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Role of Religious Orientation and Patient With Psychological Wellbeing amongst Nursing students Qaenat . Zanko J Med Sci 2017; 18 (56) :47-55
میرزائی فندخت امید، سعدی پور اسماعیل، طالبی فر علی محمد، سلم آبادی مجتبی. بررسی ارتباط بین جهت‌گیری دینی و صبر با بهزیستی روانی دانشجویان دانشکده پرستاری قاین در سال تحصیلی 1395-1394. مجله علوم پزشکی زانکو. 1396; 18 (56) :47-55

زمینه و هدف: ارتقاء بهزیستی روان‌شناختی یکی از اهداف روانشناسی قرن حاضر است که تحقق آن متاثر از عوامل مختلفی است، لذا این پژوهش به‌منظور بررسی رابطه بین جهت‌گیری دینی و صبر با بهزیستی روانی در میان دانشجویان دانشکده پرستاری قاین انجام شد. روش بررسی: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشکده پرستاری قاین تشکیل می‌دهند. نمونه‌ای متشکل از 100 آزمودنی با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. ملاک ورود پژوهش داشتن سلامت جسمی و روانی کامل بود. از ملاک های خروج عدم تمایل به شرکت در مطالعه بود. برای بررسی یافته‌های این پژوهش از سه آزمون بهزیستی روانی، آزمون جهت‌گیری مذهبی و پرسشنامه صبر استفاده شد. جهت تحلیل داده‌ها از نرم افزار 21 SPSS و بررسی فرضیه ها ازآزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین متغیرهای جهت‌گیری مذهبی و صبر با بهزیستی روانی وجود دارد (P<0.01)) و رگرسیون چند متغیره نشان داد که جهت‌گیری مذهبی و صبر باهم می‌توانند 11/0 از واریانس بهزیستی روانی را تبیین کنند. نتیجه‌گیری: بین جهت‌گیری مذهبی و صبر با بهزیستی روانی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد و جهت‌گیری مذهبی با صبر پیش‌بینی کننده بهزیستی روانی هستند.

دریافت: 1395/11/16 | پذیرش: 1396/1/19 | انتشار الکترونیک: 1396/3/31