زمینه و هدف: خانواده عامل تعیین کنندهای در گرایش افراد به رفتارهای پرخطر و به دنبال آن ابتلا به انواع بیماریها از جمله اچ آی وی می باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه ساختار خانوادگی در افراد مبتلا به اچ آی وی با افراد غیرمبتلا به اچ آی وی است.
مواد و روش کار: در مطالعه مقطعی حاضر 147 فرد مبتلا به اچ آی وی که برای درمان به بیمارستان امام خمینی (ره) شهر تهران مراجعه کردهبودند و 149 فرد غیرمبتلا به اچآیوی فاقد ویروس در شهر تهران در سال 1394-1393 مورد مقایسه قرار گرفتند، این پژوهش پرسشنامه مقیاس انسجام و انعطافپذیری خانوادگی[1] برای بررسی کارکرد خانوادگی مورد استفاده قرار گرفت، برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و نرم افزار اس پی اس اس استفاده شد. پژوهش مورد نظر از نوع مقایسه ای می باشد که ما از روش نمونه گیری در دسترس برای جمع آوری اطلاعات استفاده کردیم.
یافته ها: بین دو گروه افراد مبتلا به اچ آی وی و افراد غیرمبتلا به اچ آی وی در خرده مقیاسه ای انسجام، انعطاف پذیری، گسسته، درهم تنیده، نامنعطف و آشفته تفاوت معناداری وجود داشت (001/P<0)، که نشاندهنده کارکرد خانوادگی ضعیف تر در افراد مبتلا به اچ آی وی نسبت به افراد غیر مبتلا به اچ آی وی است.
نتیجه گیری: با توجه به تفاوت در کارکرد خانوادگی افراد مبتلا به اچ آی وی و افراد فاقد ویروس اچ آی وی نتیجه می گیریم که ساختار خانوادگی می تواند به عنوان عامل مهمی در پیشگیری از اچ آی وی به حساب آید.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |