دوره 18، شماره 57 - ( 6-1396 )                   جلد 18 شماره 57 صفحات 69-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Perception of Environmental and Occupational Health Students on Their Education and Future Career in Semnan University of Medical Sciences in 2016, Iran. Zanko J Med Sci 2017; 18 (57) :58-69
بهرامی مهشید، دهدشتی علیرضا، کرمی میثم. ارزیابی وضعیت نگرش دانشجویان بهداشت محیط و حرفه‌ای نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی در دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1395. مجله علوم پزشکی زانکو. 1396; 18 (57) :58-69

علوم پزشکی سمنان
چکیده:   (3059 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان بیکار و وجود مشکلات در جذب و اشتغال آنان، نگرانی‏ ها در این زمینه افزایش یافته است لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی وضعیت نگرش دانشجویان رشته‌ی بهداشت محیط و حرفه‏ای نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی در دانشگاه علوم پزشکی سمنان در سال 1395 اجرا گردید.
مواد و روش‌کار: مطالعه‌ی حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و به روش مقطعی بود. تعداد 83 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سمنان، به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع‏ آوری داده‏ ها، پرسش‏نامه‌ی مورد استفاده در دانشگاه مینه‏ سوتای آمریکا بود که شامل 17 سؤال در زمینه‌ی نگرش دانشجویان نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی می‌باشد. داده‏ ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، t ‏مستقل و آزمون همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‏ ها: میانگین و انحراف معیار سنی افراد 5/08±25/42 سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره‌ی نگرش دانشجویان نسبت به رشته‌ی تحصیلی و آینده‌ی شغلی به‏ ترتیب 6/01/±30/20 و 4/91±23/01 بود. به‏طورکلی یک سوم پاسخ‌ دهندگان، نگرشی منفی نسبت به رشته تحصیلی (3
1/3 %) و اکثریت افراد شرکت‏کننده، نگرشی منفی نسبت به آینده شغلی داشتند (69/6%).
نتیجه‏ گیری: اغلب دانشجویان مورد بررسی، در زمینه‌ی فرصت شغلی آینده ابراز نگرانی نمودند. به ‏نظر می‏رسد؛ برنامه‏های آموزش در رشته‌ی بهداشت محیط و حرفه‏ ای باید متناسب با شرایط مورد نیاز واقعی اشتغال و بازار کار متمرکز شود.

دریافت: 1396/2/2 | پذیرش: 1396/2/30 | انتشار الکترونیک: 1396/6/30