زمینه و هدف: شرایط پراسترس جوامع کنونی سبب شده است که بیماری قلبی- عروقی در صدر علل مرگ و میر زودرس هر سال جان افراد زیادی را در کشورهای صنعتی و در حال توسعه به خطر اندازد، لذا با توجه به اهمیت بیماری های قلبی، مطالعه ی حاضر برای بررسی نقش درآمیختگی افکار و اجتناب تجربی در پیش بینی روان رنجوری بیماران قلبی – عروقی بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان در سال 1395 صورت گرفت.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه افراد مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بیمارستان شهید چمران شهر اصفهان در سال 1395 بود. روش نمونه گیری در این پژوهش در دسترس بود که تعداد 100 نفر انتخاب شدند و به پرسشنامه های روان رنجوری آیزنگ و پذیرش و عمل بوند و درآمیختگی افکار گیلاندرز پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. نرمافزار مورد استفاده برای تحلیل داده ها SPSS نسخه 19 بود. سطح اطمینان 95% در نظر گرفته شده است.
یافته ها: نتایج نشان داد که روان رنجوری با اجتناب تجربی و درآمیختگی افکار رابطه مثبت معناداری داشت (0/05 P<). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان نیز نشان داد که متغیرهای اجتناب تجربی و درآمیختگی افکار با هم 11/8 درصد واریانس روان رنجوری را پیشبینی کردند (0/05P<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله، میتوان برنامه ها و اقدامات مناسبی برای کاهش اجتناب تجربی و درآمیختگی افکار تدارک دید که به تبع آن میزان روان رنجوری نیز در بین مبتلایان کاهش یابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |