دوره 15، شماره 46 - ( 9-1393 )                   جلد 15 شماره 46 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadnabizadeh S, Pourkhabbaz A, Afshari R. Concentrations of Cu and Zn in the edible tissues of two fish species Liza klunzingeri and Sillago sihama collected from Hara biosphere in Iran. Zanko J Med Sci 2014; 15 (46) :40-48
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-27-fa.html
محمد نبی زاده سحر، پورخباز علیرضا، افشاری رضا. بررسی غلظت فلزات سنگین روی و مس در بافت خوراکی ماهیان حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز(Liza klunzingeri) در منطقه حرا . مجله علوم پزشکی زانکو. 1393; 15 (46) :40-48

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-27-fa.html


چکیده:   (4742 مشاهده)
چکیده 
زمینه و هدف: به دلیل افزایش استقرار صنایع در سواحل و توسعه شهرهای ساحلی، اکوسیستم های آبی و آبزیان آنها از آلاینده های تخلیه شده به ویژه فلزات سنگین تاثیر می پذیرند. فلزات سنگین پس از ورود به اکوسیستم های آبی در بافت های آبزیان و از جمله ماهیان تجمع یافته و نهایتا وارد زنجیره غذایی شده، می توانند از طریق تغذیه از ماهیان آلوده وارد بدن انسان گردند. در این مقاله نمونه های ماهیان خوراکی حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین (Cu, Zn) در بافت عضله از منطقه حفاظت شده حرا واقع در استان هرمزگان جمع آوری گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تعداد 72 عدد از گونه گاریز و 54 عدد گونه حلواسفید صید شد. بافت عضلانی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفته و غلظت فلزات سنگین بر حسب میکروگرم بر گرم می باشد که به وسیله دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی مدل PERKIN-ELMER 3030 تعیین غلظت گردید. آنالیزهای آماری صورت گرفته در این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت. 
یافته ها: این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت فلزات روی و مس در بافت عضله، به ترتیب 6.69، 0.92 میکروگرم بر گرم در ماهی حلوا سفید و 3.5 , 5.5 میکروگرم بر گرم در ماهی گاریز بود. همچنین نتایج حاصل از بررسی های آماری، حاکی از پایین بودن میزان روی و مس در عضله ماهیان مورد بررسی نسبت به استانداردهای جهانی بود. 
بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه غلظت هیچ یک از فلزات بالاتر از حد مجاز نبود مصرف گونه های ماهی مورد مطالعه از نظر سلامت عمومی خطرآفرین نمی باشد.
واژه‌های کلیدی: فلزات سنگین، عضله، ماهی، آلودگی
متن کامل [PDF 469 kb]   (2069 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/13 | پذیرش: 1393/9/10 | انتشار الکترونیک: 1393/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb