[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 60 - ( 1-1397 ) ::
جلد 19 شماره 60 صفحات 14-21 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد
اکبر برزگر شنگل، هدایت عباسی ، امید ساکی
شبکه بهداشت و درمان شهرستان مریوان
چکیده:   (85 مشاهده)
زمینه و هدف: شرایط­ جوی محیط­ کار در بهداشت حرفه­ ای در رده عوامل فیزیکی زیان­ آور تقسیم­ بندی می­ شود و پایش فردی، محیطی و کنترل این عامل زیان­ آور در محیط­ های کار بر­اساس مقررات بهداشتی الزام گردیده است. لذا در­این مطالعه چگونگی مواجهه کارگران با گرما و میزان تنش­ گرمایی در نانوایی­ های سنتی و ماشینی شهر ­کرمانشاه را در آذر و دی­ماه 1392مورد بررسی قرار­داده ­ایم.
روش بررسی: در­این مطالعه، از میان 213 نانوایی لواش­ سنتی و ماشینی سطح شهر­کرمانشاه، تعداد 63 نانوایی با 116 نفر شاغل به­ طور تصادفی انتخاب گردید و شاخص استرس­ گرمایی­ WBGT در­ناحیه کمر و نزدیک به شاطر اندازه­ گیری شد. همچنین از پرسشنامه ارزیابی مقدماتی تنش ­گرمایی، جهت بررسی عوارض انتزاعی ناشی از گرما برای کلیه افراد شاغل در نانوایی­ های مورد مطالعه استفاده شده­ است.
یافته­ ها: نتایج اندازه­ گیری­ ها نشان­ داد که میانگین شاخص­WBGT در نانوایی های لواش­ ماشینی 2/79­±25/63 درجه­ سانتیگراد و میانگین شاخص­WBGT در نانوایی­ های لواش­ سنتی 2/82±28/55 درجه سانتیگراد بود، که بصورت معناداری شاخص WBGT در نانوایی­ های لواش­ سنتی بیشتر از نانوایی­ های لواش­ ماشینی می­باشد­(­05/0p<). همچنین در استخراج عوارض انتزاعی براساس پرسشنامه، مشخص گردید، 64/6­درصد از شاغلین مورد مطالعه در هردو گروه لواش­ سنتی و­ماشینی از درد­های عضلانی رنج می­برند.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان­ داد در­فصل زمستان نیز، شاخص استرس­ گرمایی ­WBGT در­نانوایی­ های لواش­ سنتی بیشتر­از حد­مجاز بوده و­ از­ این نظر ­سلامت­ کارگران در نانوایی­ های سنتی شهر­ کرمانشاه نگران کننده است. همچنین این­ مطالعه نشان­ داد بیشتر کارگران شاغل در نانوایی­ های شهر­ کرمانشاه از دردهای عضلانی رنج می­ برند، لذا تحقیقات بیشتر برای ارائه راهکار مناسب جهت کاهش عوارض اسکلتی عضلانی کارگران شاغل در­نانوایی­ ها توصیه می­ گردد. 
 
واژه‌های کلیدی: استرس گرمایی، WBGT، نانوایی، کرمانشاه
متن کامل [PDF 137 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۱/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar A, Abbasi H, Saki O. Evaluating the Indicator of Heat Stress of WBGT in Traditional and Modern Pita Bakeries in Kermanshah During Cold Seasons. Zanko J Med Sci. 2018; 19 (60) :14-21
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-343-fa.html

برزگر شنگل اکبر، عباسی هدایت، ساکی امید. ارزیابی شاخص استرس گرمایی WBGT در نانوایی های لواش سنتی و ماشینی شهر کرمانشاه در فصول سرد. مجله علوم پزشکی زانکو. 1397; 19 (60) :14-21

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-343-fa.html



دوره 19، شماره 60 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی زانکو Zanko Journal of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638