[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 62 - ( 7-1397 ) ::
جلد 19 شماره 62 صفحات 61-69 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گل همیشه بهار بر علیه سویه های استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا در شرایط آزمایشگاهی
نازیلا ایمنی، مهدی قیامی راد
چکیده:   (17 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه، گسترش روزافزون مقاومت­های دارویی در میان باکتری­ ها سبب شده است از روش­های دیگر از جمله استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل عفونت­های انسانی در سراسر جهان استفاده گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثرات ضدباکتریایی عصاره­ی اتانولی گل­های گیاه همیشه­بهار (Calendual officinalis L.) علیه برخی میکروارگانیسم­های پاتوژن انجام شد.
مواد و روش­ ها: گیاه مورد آزمایش که از شهرستان مرند در استان آذربایجان شرقی جمع­آوری شده بود، توسط کارشناسان مرکز تحقیقات این استان به عنوان گیاه همیشه ­بهار مورد تائید قرار گرفت. عصاره اتانولی گل­ ها در غلظت­ های مختلف (mg/ml25، 12/5، 6/25، 3/12، 1/56، 0/75، 0/39 و 0/19)، به روش ماسراسیون تهیه گردید. سپس فعالیت ضدباکتریایی عصاره با روش انتشار در چاهک (Agar well diffusion) و روش ریز رقت (Micro Dilution) بر روی سویه­ استاندارد باکتری­ های مذکور انجام شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل با استفاده از آنالیز واریانس یک­طرفه (One-way ANOVA) در سطح  0/001> P انجام گرفت. 
یافته­ ها: بیشترین حساسیت با میانگین قطر هاله عدم رشد  (0/45mm±13) ناشی از غلظتmg/ml 50 عصاره اتانولی گل­ های گیاه همیشه­ بهار مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس ارزیابی شد. حداقل غلظت مهارکنندگی، برای استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس mg/ml 0/75 بدست آمد. همچنین حداقل غلظت کشندگی برابر با mg/ml 0/75 در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید.
نتیجه­ گیری: عصاره اتانولی گل­ های گیاه همیشه­ بهار در شرایط آزمایشگاهی علیه هر 4 سویه مورد آزمایش، اثر بازدارندگی قابل ملاحظه­ ای داشت. بنابراین این عصاره می­ تواند گزینه مناسبی برای مطالعات آینده در شرایط In Vivo جهت تهیه داروهای ضدباکتریایی باشد.
واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، گیاه همیشه بهار، عصاره اتانولی
متن کامل [PDF 381 kb]   (6 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imeni N, Ghiami Rad M. Antimicrobial Effect of Ethanolic Extract of Calendual officinalis L. against of Staphylococcus Aureus, Enterococcus Faecalis, Escherichia Coli and Pseudomonas Aeruginosa Sstrains In vitro. Zanko J Med Sci. 2018; 19 (62) :61-69
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-395-fa.html

ایمنی نازیلا، قیامی راد مهدی. اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گل همیشه بهار بر علیه سویه های استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم پزشکی زانکو. 1397; 19 (62) :61-69

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-395-fa.html



دوره 19، شماره 62 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی زانکو Zanko Journal of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764