چکیده
زمینه و هدف: تخلیه فسفر از فاضلابهای شهری و صنعتی به پیکره آبی باعث مشکلات زیست محیطی از جمله اوتریفیکاسون یا شکوفایی جلبکی میگردد. بنابراین تصفیه این پسابها قبل از تخلیه به محیط ضروری به نظر میرسد. لذا هدف از این مطالعه، برسی مقدار جذب فسفر از محیطهای آبی با استفاده از نانولوله های کربنی چندجداره به عنوان جاذب میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت تجربی در مقیاس آزمایشگاهی در یک سیستم بسته انجام پذیرفت. تعیین ویژگی جاذب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. تاثیر متغییرهای موثر بر جذب فسفر مثل مقدار جاذب، غلظت اولیه فسفر وpH برسی شد. همچنین برای ارزیابی دادهها از مدلهای ایزوترمی و سنتیکی استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که افزایش pH و مقدار جاذب باعث افزایش کارائی جذب فسفر میگردد در حالی که افزایش غلظت فسفر باعث کاهش مقدار جذب میشود. همچنین نتایج نشان دادند که جذب فسفر از مدل ایزوترمی لانگمویر پیروی میکند و حداکثر ظرفیت جذب برای فسفر، 60/28 میلی گرم بر گرم محاسبه شد. از سنتیک شبه مرتبه اول و دوم و درون ذرهای برای برسی سنتیک جذب استفاده شد. نتایج تجربی بدست آمده با مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم تطابق خوبی نشان دادند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل شده از دادهها نشان داد که نانولولههای کربنه جاذبی با ظرفیت بالا بوده و از آن میتوان برای حذف آلایندهها استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/11/1 | پذیرش: 1393/12/2 | انتشار الکترونیک: 1393/12/2