دوره 21، شماره 71 - ( 12-1399 )                   جلد 21 شماره 71 صفحات 27-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rashidi S, Vahabi A, Sayyadi M, Ahmadian M, Sayyad S, Latifi S, et al . Evaluation of Spiritual Intelligence rate and related factors in women of Sanandaj city, 2017. Zanko J Med Sci 2021; 21 (71) :18-27
رشیدی شهرزاد، وهابی احمد، صیادی مهناز، احمدیان مهین، صیاد سیروان، لطیفی شیلان، و همکاران.. بررسی میزان هوش معنوی و عوامل مرتبط با آن در زنان شهر سنندج در سال 1396. مجله علوم پزشکی زانکو. 1399; 21 (71) :18-27

دانشگاه علوم پزشکی کردستان
زمینه و هدف: اصطلاح هوش به مجموعه ­ای از توانایی ­های فرد اطلاق می­ شود که برای حل مسأله و ایجاد محصولات جدیدی که در یک فرهنگ، دارای ارزش و اهمیت هستند، کاربرد دارد. این مطالعه با هدف تعیین میزان هوش معنوی و عوامل مرتبط با آن در زنان شهر سنندج در سال 1396 اجرا شد.
مواد و روش ­کار: این مطالعه از نوع کاربردی است که به روش مقطعی انجام شد. جامعه مورد بررسی زنان شهر سنندج بودند که از بین آنها 400 نفر با استفاده از روش نمونه­ گیری خوشه ای، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه، پرسشنامه هوش معنوی بدیع و همکاران بود. داده ­های جمع ­آوری شده با نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای توصیف متغیرهای کیفی از فراوانی و درصد، و برای متغیرهای کمی از شاخص­ های مرکزی و پراکندگی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها، با توجه به کیفی بودن متغیر وابسته، از آزمون کای اسکوئیر استفاده شد.
یافته­ ها: زنان متأهل از سطح هوش معنوی بالاتری برخوردار بودند و بین هوش معنوی و وضعیت تأهل، تفاوت آماری معنی­ دار وجود داشت (0/001= P). بین هوش معنوی زنان شاغل و خانه­ دار، تفاوت آماری معنی ­داری مشاهده نشد (0/05 <p). بین زنان بومی و غیر بومی نیز از نظر سطح هوش معنوی تفاوت معنی­ داری وجود نداشت.
بحث و نتیجه ­گیری: آموزش مهارت­ های هوش معنوی می ­تواند بر بسیاری از جوانب زندگی انسان تأثیرگذار باشد و سبب افزایش معنویات در انسان شود.
واژه‌های کلیدی: هوش معنوی، زنان، ایران
دریافت: 1399/7/18 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار الکترونیک: 1400/3/30