دوره 22، شماره 72 - ( 3-1400 )                   جلد 22 شماره 72 صفحات 42-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daryoushi H, Ahmadyani R, Rezaei M, Khaleseh A, Rezaei K, Kalhori H et al . Knowledge, attitude, and practice of parents of children with congenital heart disease regarding their children’s oral health in Kermanshah, 2018-2019. Zanko J Med Sci 2021; 22 (72) :35-42
داریوشی هومن، احمدیانی راشد، رضایی منصور، خالصه اکبر، رضایی خنساء، کلهری حسنا و همکاران.. بررسی میزان آگاهی، عملکرد، و نگرش والدین کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلب در شهر کرمانشاه از بهداشت دهان و دندان فرزندان در سال ١٣۹۸-١٣۹۷. مجله علوم پزشکی زانکو. 1400; 22 (72) :35-42

دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
زمینه و هدف: کودکان مبتلا به بیماری­ های مادرزادی قلبی نیازهای گسترده ­تری به اقدامات دندانپزشکی دارند. نگرش‌ والدین این کودکان در زمینه بهداشت و دندان بر نحوه مراقبت‌های دهانی آنها بسیار تأثیرگذار است. هدف این مطالعه تعیین میزان آگاهی، عملکرد، و نگرش والدین کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلب از بهداشت دهان و دندان فرزندان است.
مواد و روش­ کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر 138 نفر از والدین کودکان مبتلا به بیماری­ های مادرزادی قلب مراجعه­ کننده به کلینیک فوق تخصصی قلب کودکان بیمارستان دکتر محمد کرمانشاهی در شهر کرمانشاه انجام گرفت. نمونه­ ها به صورت تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. گردآوری داده­ ها با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. پس از جمع­ آوری اطلاعات داده ­ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 24 شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته­ ها: میانگین و انحراف معیار آگاهی و نگرش والدین کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلب به ترتیب 50/17±25/27 5 و 31/14± 25/67 بود. همچنین، عملکرد والدین در ارتباط با مسواک زدن فرزندان متوسط و در خصوص مراجعه به دندانپزشک ضعیف بود.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد والدین آگاهی ضعیفی در خصوص بهداشت دهان و دندان کودکان خود داشتند. از طرفی، نگرش آنها در خصوص سلامت و بهداشت دهان و دندان در حد خوب و مثبت ارزیابی شد؛ اما عدم آگاهی و دانش ناکافی در خصوص بهداشت دهان و دندان زمینه­ ساز عملکرد نامناسب آنها بود.
دریافت: 1400/1/27 | پذیرش: 1400/4/26 | انتشار الکترونیک: 1400/4/31