Dehghan S, Kazemipoor M, Mirhoseini M, Daneshmand F. Laboratory Comparison of the Anti-Bacterial Effect of Prosopis Farcta Extract and Hypochlorite Sodium on Enterococcus Faecalis Bacteria. Zanko J Med Sci 2023; 23 (79) :1-10
URL:
http://zanko.muk.ac.ir/article-1-629-fa.html
دهقان شیما، کاظمی پور مریم، میرحسینی محبوبه، دانشمند فاطمه. مقایسه آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره دانه گیاه کهورک(جغجغه) و هیپوکلریت سدیم بر سویه انتروکوکوس فکالیس. مجله علوم پزشکی زانکو. 1401; 23 (79) :1-10
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-629-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده: (840 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف اصلی از درمان ریشه دندان، حذف محرکهای داخل کانال وجلوگیری از عفونت دوباره کانال ریشه می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه آزمایشگاهی اثرات ضد میکروبی عصاره دانه گیاه کهورک با هیپوکلریت سدیم 25/5درصد بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس بود.
مواد و روش کار: دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی دو محلول مورد استفاده شامل هیپوکلریت سدیم 25/5درصد و عصاره دانه گیاه کهورک پس از آماده سازی با پاتوژن دهانی انتروکوکوس فکالیس مجاور شده و اثر ضد میکروبی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش رقتسازی پیاپی مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین قطر هاله عدم رشد در اطراف دیسک روی محیط مولر هینتون آگار توسط خط کش میلی متری اندازه گیری و مقایسه شد. برای هر یک از محلول ها این فرایند 3 بار تکرار شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: تفاوت معنی داری در میانگین قطر هاله ضد میکروبی عصاره دانه گیاه کهورک با هیپوکلریت سدیم 25/5درصد بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس وجود داشت(0001/0>P). ممانعت رشد باکتری در تست MIC بررسی شد، به علت این که باکتری ها در همه ی لوله های آزمایش رشد کرده بودند، MBCوMIC گزارش شده بالاتر از mg/ml 512 بود.
بحث و نتیجهگیری: : با در نظر گرفتن محدودیت های یک مطالعه آزمایشگاهی، به نظر می رسد عصاره دانه گیاه کهورک در مقایسه با هیپوکلریت سدیم 25/5 % دارای اثرضد باکتریایی بر روی باکتری انتروکوکوس فکالیس نمی باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/7/12 | پذیرش: 1401/9/9 | انتشار الکترونیک: 1401/12/10