دوره 18، شماره 59 - ( 10-1396 )                   جلد 18 شماره 59 صفحات 56-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The relationship between Head-nurses’ communication skills and demographic characteristics in educational hospoitals of sanandaj: A Cross Sectional study. Zanko J Med Sci 2018; 18 (59) :48-56
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-212-fa.html
آصف زاده سعید، فاتحی فریبا، محمدی مرتضی. رابطه مهارت های ارتباطی با ویژگی های جمعیت شناختی سرپرستاران در بیمارستان های آموزشی شهر سنندج : یک مطالعه مقطعی. مجله علوم پزشکی زانکو. 1396; 18 (59) :48-56

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-212-fa.html


چکیده:   (4322 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: مدیران از طریق ارتباطات روابطی را که برای انجام وظایف روزانه کارکنان در سازمان ضرورت دارد ، برقرار می سازند و حفظ می کنند . توانایی برقراری ارتباط و ایجاد مناسبات اجتماعی از جمله مهمترین مهارتها برای مدیران است . از بین مدیران پرستاری ، سرپرستاران نزدیکترین و بیشترین تماس را با پرستاران دارند . این مطالعه با هدف بررسی مهارت های ارتباطی سرپرستاران و ارتباط آن با ویژگی های جمعیت شناختی آنان انجام شد .
مواد و روش کار : این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود . جامعه پژوهش شامل 51 سرپرستار بخش­ های مختلف بیمارستان­ های آموزشی شهر سنندج بود که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند . ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای دو بخشی شامل اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استاندارد مهارت­های ارتباطی کوئین دام بود که روایی آن 0.71 و پایایی آن با آلفای کرونباخ 0.69گزارش شده است .  تجزیه و تحلیل داده­ ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی ( میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون­ t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون) انجام شد.
یافته ­ها: میانگین نمره کل مهارت های ارتباطی سرپرستاران8/19±112/39 بود که بالاتر از حد متوسط بود . مهارت­های ارتباطی توانایی دریافت و ارسال پیام، کنترل عاطفی، گوش دادن، بینش نسبت به فرایند ارتباط در سرپرستاران مورد مطالعه بالاتر از حد متوسط و مهارت ارتباط توام با قاطعیت با اختلاف بسیار جزیی کمتر از حد متوسط بود  بین نمره کل مهارتهای ارتباطی سرپرستاران با ویژگی های جمعیت شناسی آنان در این مطالعه ارتباط معنی دار یافت نشد .
نتیجه ­گیری: با توجه به بالا بودن سطح مولفه های مهارت های ارتباطی سرپرستاران از میانگین در این مطالعه به جز مهارت توام با قاطعیت و عدم وجود ارتباط معنی دار بین ویژگی های جمعیت شناختی سرپرستاران با مهارت های ارتباطی ، برنامه ریزی صحیح برای توسعه مهارت های ارتباطی و صلاحیت های مدیریتی سرپرستاران باعث ارتقای مهارت های ارتباطی سرپرستاران می شود .
متن کامل [PDF 133 kb]   (1365 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/5/8 | پذیرش: 1396/8/23 | انتشار الکترونیک: 1396/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb