دوره 20، شماره 67 - ( 11-1398 )                   جلد 20 شماره 67 صفحات 93-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kachoie A, madani S, VAHEDIAN M, amirkanian F, Noori E, shater M et al . Determination of the Ultrasound Sensitivity and Specificity in the Diagnosis of Acute Cholecystitis. Zanko J Med Sci 2020; 20 (67) :87-93
کچویی احمد، مدنی سعید، واحدیان مصطفی، امیرکانیان فاطمه، نوری عنایت اله، شاطر محمدمهدی و همکاران.. تعیین حساسیت و ویژگی سونوگرافی در تشخیص کله سیستیت حاد در بیماران مراجعه‌کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم در طی سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۹۶. مجله علوم پزشکی زانکو. 1398; 20 (67) :87-93

دانشگاه علوم پزشکی قم
زمینه و هدف:  کله سیستیت حاد یکی از شایع‌ترین مشکلات جراحی در بین مبتلایان به درد‌های شکمی  است. هدف از این مطالعه تعیین حساسیت و ویژگی US در تشخیص کله ­سیستیت حاد با توجه به یافته‌های حین عمل و یافته‌های پاتولوژیکی در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی قم در طی سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۹۶ بود.
مواد و روش ­کار: مطالعه‌ی حاضر یک مطالعه‌ی مقطعی بوده‌است. جامعه‌ی آماری را تمامی بیماران مبتلا به کله سیستیت حاد که طی سال‌های ۱۳۹۵-۱۳۹۶ به بیمارستان شهید بهشتی مراجعه‌کرده و تحت کله­ سیستکتومی قرار گرفته‌اند، تشکیل داده ‌است. روش نمونه‌گیری به صورت سرشماری بود. بر اساس معیار‌های ورود و خروج از مطالعه (سن، جنس، نتیجه‌ی سونوگرافی، نتیجه‌ی آزمایش پاتولوژی، وجود سنگ صفراوی، سیرکله­ سیستکتومی و جراحی اورژانس یا الکتیو) از پرونده‌های مربوطه استخراج و وارد چک لیست شدند. با استفاده از نرم‌افزار آماری MED cal نسخه‌ی18/9 حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری تشخیص­ کله­ سیستیت حاد توسط سونوگرافی محاسبه شده و دامنه‌ی اطمینان ۹۵% برای شاخص‌های تشخیصی گزارش گردید.
یافته‌ها: ۳۱ نفر (۳۱%) مرد و ۶۹ نفر (۶۹%) زن مورد بررسی قرار‌گرفتند. میانگین سنی این بیماران 12/27±53/62بود. در ۸۹ بیمار (۸۹%) وجود سنگ صفراوی گزارش شده بود. در ۵۶ نفر (۵۶%) یافته‌های پاتولوژی مثبت و در ۴۴ نفر (44%) یافته‌های پاتولوژی منفی گزارش شد. میزان حساسیت و ویژگی سونوگرافی به ترتیب 82/1% و 90/1% برآورد شد. ارزش اخباری مثبت و منفی سونوگرافی در تشخیص کله ­سیستیت حاد بیماران به‌ترتیب ۹۲% و ۸۰ % و صحت تشخیصی سونوگرافی در تشخیص کله سیستیت حاد بیماران ۸۶% برآورد شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه، می‌توان گفت سونوگرافی در تشخیص کله­ سیستیت حاد در بیماران از دقت تشخیصی بالایی  برخوردار است.
دریافت: 1398/2/27 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار الکترونیک: 1398/11/10