دوره 20، شماره 67 - ( 11-1398 )                   جلد 20 شماره 67 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarezadeh Y, Shadfar F, Mohamadi-Bolbanabad A, Piroozi B, moradi G, Azadnia A. Parental Treatment-Seeking Behaviors for under 8-Years-Old Children and its Related Factors in Sanandaj City; 2018. Zanko J Med Sci 2020; 20 (67) :1-12
زارع زاده یدالله، شادفر فراز، محمدی بلبان آباد امجد، پیروزی بختیار، مرادی قباد، آزادنیا آرین. بررسی رفتارهای جستجوی درمان والدین برای کودکان زیر 8 سال و عوامل مرتبط با آن در شهر سنندج؛ سال 1397. مجله علوم پزشکی زانکو. 1398; 20 (67) :1-12

دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (2078 مشاهده)
زمینه و هدف: رفتارهای جستجوی درمان به فعالیت‌هایی اطلاق می­شود که افراد جامعه در مواجهه با احساس کسالت یا بیماری و یا بیماران برای درمان بیماری انجام می‌دهند. هدف این پژوهش تعیین رفتارهای جستجوی درمان والدین برای کودکان زیر 8 سال و عوامل مرتبط با آن در  شهر سنندج می‌باشد.
مواد و روش کار: این مطالعه مقطعـی به صورت توصیفی-تحلیلی انجام گرفت در این مطالعه 360 نفر از والدین دارای فرزند زیر 8 سال ساکن شهر سنندج به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد شده  رفتارهای در جستجوی درمان بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی مانند جداول، نمودارها، فراوانی ها و آزمون کای اسکوئر (Chi-Square Test) استفاده شد. آزمون‌های آماری به کمک بسته نرم افزاری SPSS نسخه 20 صورت گرفت.
یافته‌ها:66/2 درصد (229 نفر) والدین کودکان زیر 8 سال اظهار کرده بودند که در سه ماه گذشته فرزند آنها به خدمات بهداشتی و درمانی نیاز داشته است که 69/4 درصد (159 نفر) آنها مراقبت‌های بهداشتی و درمانی را برای کودک خود جستجو کرده بود. 20/8 درصد(45نفر) والدین اظهار کرده بودند که در زمان کسالت کودک خود اقدام به خوددرمانی کرده اند. زبان مادری والدین (P=0/021)، تحصیلات والدین (P=0/001)، نوع بیمه سلامت (P=0/01)، وضعیت بیمه تکمیلی(P=0/018)، و وضعیت اجتماعی-اقتصادی (P=0/001) خانوار رابطه معنی داری با جستجوی/دریافت خدمات درمانی داشتند.
نتیجه‌گیری: درصد قابل توجهی از والدین شهر سنندج در زمان احساس نیاز کودک خود به خدمات سلامت برای دریافت خدمات اقدامی انجام نداده بودند. همچنین، خوددرمانی برای فرزندان زیر 8 سال بالا بود. به نظر می‌رسد مسائل اجتماعی-اقتصادی و عدم دسترسی مالی تا حدودی مانع تبدیل نیازهای سلامت به تقاضا برای این خدمات می‌باشد.
واژگان کلیدی:  رفتار جستجوی درمان، ، خوددرمانی، عوامل مرتبط
دریافت: 1398/5/8 | پذیرش: 1398/6/30 | انتشار الکترونیک: 1398/11/10