Sharifi Soltani M, Bozorgi A. Evaluation of infection of traditional ice creams with Salmonella, Staphylococcus aureus and coliforms and determination of their antibiotic resistance. Zanko J Med Sci 2021; 22 (73) :36-46
URL:
http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.html
شریفی سلطانی مهدی، بزرگی عاطفه. ارزیابی آلودگی بستنیهای سنتی به سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس و کلیفرمها و تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی آنها. مجله علوم پزشکی زانکو. 1400; 22 (73) :36-46
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.html
استادیار میکروب شناسی، گروه دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران.
چکیده: (1401 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف بستنی آلوده به میکروب ها باعث بروز بیماری های مختلف می شود. بررسی و غربالگری این محصول از نظر وجود میکروب های مختلف مهم است، بنابراین، این مطالعه به منظور بررسی آلودگی بستنی سنتی انجام شد.
مواد و روش کار: از سه شهر بندر ترکمن، گرگان و کردکوی، 20 نمونه مجزا و به طور کلی 60 نمونه بستنی سنتی جمع آوری شد. شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و کلیفرمها به وسیله تست های فنوتیپی میکروب شناسی شامل کشت روی محیط های کشت مربوط به هر باکتری و تست های کاتالاز، اکسیداز، و کوآگولاز انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی با روش انتشار از دیسک و طبق دستورالعمل موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی 2018، و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16و آزمون مجذورکای (X2) انجام گرفت (0/05p≤).
یافته ها: بیشترین آلودگی نمونه ها در بندر ترکمن به جنس سالمونلا و کلی فرم ها (هر کدام 60 درصد)، در گرگان و همچنین در کردکوی نیز به کلی فرم ها (به ترتیب 90 درصد و 80 درصد) بود. 100 درصد از گونههای سالمونلا جدا شده در هر سه شهر به داکسیسایکلین مقاوم بودند. بین مقاومت های آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از نمونه های بستنی گرفته شده از شهرها، تفاوت معنی داری مشاهده شد (0/05p≤).
بحث و نتیجه گیری: آلودگی باکتریایی و مقاومت آنتی بیوتیکی در نمونه های بستنی سنتی دریافت شده از شهرهای مورد بررسی وجود داشت. کنترل و رسیدگی دقیق به عوامل ایجادکننده آلودگی در کارخانه های تولیدکننده بستنی سنتی ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/4/25 | پذیرش: 1400/7/12 | انتشار الکترونیک: 1400/6/31