دوره 22، شماره 73 - ( 6-1400 )                   جلد 22 شماره 73 صفحات 46-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi Soltani M, Bozorgi A. Evaluation of infection of traditional ice creams with Salmonella, Staphylococcus aureus and coliforms and determination of their antibiotic resistance. Zanko J Med Sci. 2021; 22 (73) :36-46
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.html
شریفی سلطانی مهدی، بزرگی عاطفه. ارزیابی آلودگی بستنی‌های سنتی به سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس و کلی‌فرم‌ها و تعیین مقاومت آنتی‌بیوتیکی آنها. مجله علوم پزشکی زانکو. 1400; 22 (73) :46-36

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-572-fa.html


استادیار میکروب شناسی، گروه دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران.
چکیده:   (49 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف بستنی آلوده به میکروب­ ها باعث بروز بیماری­ های مختلف می­ شود. بررسی و غربالگری این محصول از نظر وجود میکروب­ های مختلف مهم است، بنابراین، این مطالعه به منظور بررسی آلودگی بستنی سنتی‌ انجام شد.
مواد و روش ­کار: از سه شهر  بندر ترکمن، گرگان و کردکوی، 20 نمونه مجزا و به­ طور کلی 60 نمونه بستنی سنتی جمع ­آوری شد. شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و کلی‌فرم‌ها به وسیله تست­ های فنوتیپی میکروب­ شناسی شامل کشت روی محیط­ های کشت مربوط به هر باکتری و تست ­های کاتالاز، اکسیداز، و کوآگولاز انجام شد. حساسیت آنتی­ بیوتیکی با روش انتشار از دیسک و طبق دستورالعمل موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی 2018، و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16و آزمون مجذورکای (X2) انجام گرفت (0/05p≤).
یافته ­ها: بیشترین آلودگی نمونه­ ها در بندر ترکمن به جنس سالمونلا و کلی فرم­ ها (هر کدام 60 درصد)، در گرگان و همچنین در کردکوی نیز به کلی فرم ­ها (به ترتیب 90 درصد و 80 درصد) بود. 100 درصد از گونه‌های سالمونلا جدا شده در هر سه شهر به داکسی­سایکلین مقاوم بودند. بین مقاومت­ های آنتی­ بیوتیکی باکتری­ های جدا شده از نمونه­ های بستنی گرفته شده از شهرها، تفاوت معنی ­داری مشاهده شد (0/05p≤).
بحث و نتیجه­ گیری: آلودگی باکتریایی و مقاومت آنتی­ بیوتیکی در نمونه­ های بستنی سنتی دریافت شده از شهرهای مورد بررسی وجود داشت. کنترل و رسیدگی دقیق به عوامل ایجادکننده آلودگی در کارخانه ­های تولیدکننده بستنی سنتی ضروری است.
متن کامل [PDF 636 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/4/25 | پذیرش: 1400/7/12 | انتشار الکترونیک: 1400/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb