دوره 22، شماره 75 - ( 10-1400 )                   جلد 22 شماره 75 صفحات 4-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheikhy-Chaman M, Danaei N, Sani'ee N. Education and distribution of human capital in the health system. Zanko J Med Sci 2022; 22 (75) :1-4
شیخی چمان محمدرضا، دانایی نیما، صنیعی نادیا. آموزش و توزیع سرمایه انسانی در نظام سلامت. مجله علوم پزشکی زانکو. 1400; 22 (75) :1-4

دانشگاه علوم پزشکی ایران
در راستای حرکت به سمت تحقق پوشش همگانی سلامت، اهداف توسعه پایدار، برقراری عدالت اجتماعی و نیز عدالت در سلامت، باید همه افراد جامعه بتوانند از خدمات سلامت مورد نیاز خود در زمان و مکان مناسب بهره‌مند شده و هرگونه مانعی در این زمینه رفع گردد. این مهم نیازمند ارائه برنامه راهبردی چند بعدی و نقشه راهی روشن است که سرمایه انسانی می­ تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین ابعاد برنامه مذکور عمل کند. همچنین با توجه به هزینه بالای مدیریت یک سیستم آموزشی در کشور، بهتر است در وهله اول آموزش سرمایه انسانی بر مبنای ایجاد تعادل و توانمندی‌سازی بهینه آنان صورت بگیرد تا همه فارغ‌التحصیلان جدید و سرمایه‌های فعلی آموزش دیده وارد چرخه ارائه خدمات سلامت شده و از ظرفیت آنان به درستی استفاده گردد. در وهله دوم، در نظام سلامت به توزیع عادلانه سرمایه انسانی با محوریت مناطق کمتر توسعه یافته، محروم، کم برخوردار، روستایی و حاشیه نشین توجه شود. دو حوزه مذکور مکمل و لازم و ملزوم هم هستند و باید در کنار یکدیگر دیده شوند. پیشنهاد می‌شود که موارد مطرح شده در قالب طرح‌های تحقیقاتی محلی و ملی توسط پژوهشگران بررسی و پاسخ دقیقی به هر بخش از آن داده شود تا نتایج حاصل از این بررسی‌ها بتواند در سطح خرد و کلان مبنای سیاست­گذاری مبتنی بر شواهد قرارگیرد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/10/7 | پذیرش: 1400/10/18 | انتشار الکترونیک: 1400/10/21