دوره 23، شماره 76 - ( 3-1401 )                   جلد 23 شماره 76 صفحات 33-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghili M, ahmadi joybari N, Asghari A, Namazi M. Evaluation of burnout rate of nurses in different intensive care units, obstetrics and gynecology wards and neonatal wards in public hospitals. Zanko J Med Sci 2022; 23 (76) :25-33
عقیلی سید مجتبی، احمدی چوپاری نازیلا، اصغری آرزو، نمازی میترا. بررسی میزان فرسودگی شغلی پرستاران بخش های مختلف مراقبت ویژه، بخش زنان و زایمان و بخش نوزادان در بیمارستان های دولتی. مجله علوم پزشکی زانکو. 1401; 23 (76) :25-33

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه پیام نور، گرگان، ایران
زمینه و هدف: پرستاران در طول خدمت خود با تنش ­های مختلفی مواجه هستند که از جمله می ­توان به فرسودگی شغلی اشاره کرد. این نوع تحلیل ­رفتگی در اثر تنش­ های مداوم ایجاد می ­شود و عوارض زیادی در خانواده، زندگی اجتماعی، فردی، و سازمان بر جای می­ گذارد. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان فرسودگی شغلی پرستاران بخش ­های مختلف مراقبت ویژه، بخش زنان و زایمان و بخش نوزادان بود.
مواد و روش ­کار: این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه پرستاران شاغل در بخش­ های مراقبت ویژه، زنان و زایمان، و نوزادان بیمارستان­ های دولتی شهر گرگان در سال 1396 بود که با استفاده از جدول گرجسی و مورگان 162 نفر، به شیوه در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ها از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلچ استفاده شد. جهت آنالیز داده ­ها از آزمون تحلیل واریانس در سطح معنی­ داری کمتر از 0/05 استفاده شد.
یافته ­ها: در فرسودگی شغلی بین پرستاران بخش­ های مراقبت ویژه، زنان و زایمان، و نوزادان تفاوت معنادار وجود داشت (001/0>P) و پرستاران بخش مراقبت ویژه بیشترین فرسودگی شغلی را داشتند (001/0>P).
بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس این تحقیق می­ توان استنباط کرد که افزایش فشار کاری، شیفت­ های پی در پی، و بدون استراحت در طول زمان، زمینه را برای بروز فرسودگی شغلی فرآهم می ­آورد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/10/10 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار الکترونیک: 1401/3/31