دوره 23، شماره 77 - ( 5-1401 )                   جلد 23 شماره 77 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirkarimi S M, Alisamir M, Fathi M, Amin Asnafi A, Sheini Jaberi P, Shamsizadeh A, et al . Investigation of demographic, clinical, occupational, and personal protective attributes of healthcare workers of pediatric referral centers of southwest of Iran who have contracted Covid-19. Zanko J Med Sci 2022; 23 (77)
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-603-fa.html
میرکریمی سیدمحمدرضا، علی سمیر محسن، فتحی محمدرضا، امین اصنافی علی، شینی جابری پریسا، شمسی زاده احمد، و همکاران.. بررسی نشانه های بالینی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی در پرسنل مبتلا به بیماری کووید-19 شاغل در مراکز ریفرال کودکان در جنوب غرب ایران در سال 99-1398. مجله علوم پزشکی زانکو. 1401; 23 (77)

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-603-fa.html


چکیده:   (664 مشاهده)
مقدمه: کارکنان بهداشتی در معرض خطر قابل توجهی برای ابتلا به کرونا هستند. بنابراین حفظ سلامتی آنان اهمیت دارد. این مطالعه با هدف تعیین یافته های بالینی در فاز حاد و نقاهت و نیز میزان استفاده از تجهیزات حفاظت فردی در پرسنل درمانی و غیردرمانی مبتلا به کووید19 شاغل در بیمارستانهای ابوذر و بقایی2 شهر اهواز انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی است که بر روی 130 نفر از کارکنان (95پرسنل درمانی و 35پرسنل غیردرمانی) که تست مثبت PCR داشتند، قبل از واکسیناسیون در سال 99-98 انجام شد. انتخاب نمونه های پژوهش به شیوه سرشماری انجام شد. داده ها با کمک چک لیستهای محقق ساخته اطلاعات دموگرافیک-طبی و استفاده از وسایل حفاظت فردی جمع آوری شد. داده ها در نرم افزار SPSS با تست های آماری توصیفی آنالیز شد.
یافته ها: اکثریت مبتلایان کادر درمانی مؤنث(6/72درصد) و در پرسنل غیردرمانی، مذکر(60درصد) بودند. اکثر مبتلایان، پرستار بودند. بیش از نیمی از پرسنل فاقد هرگونه بیماری زمینه ای و مزمن بودند. 9/85درصد پرسنل درمانی و40درصد پرسنل غیردرمانی اظهار کردند حداقل یکنفر از اعضای خانواده شان به بیماری کووید-19مبتلا شده است. شایعترین علائم دوره نقاهت ضعف/خستگی/ بدن درد و مشکلات تنفسی بود. از نظر استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و روشهای پیشگیری از عفونت، شایعترین روشها شامل پوشیدن ماسک و شستشوی دست بود. بیش از 94درصد افراد از نظر شدت بیماری، به نوع خفیف آن مبتلا شدند.
نتیجه گیری: پیشنهاد می گردد علاوه بر برنامه واکسیناسیون ویژه کادر درمان با مؤثرترین واکسن ها، تجهیزات حفاظت فردی استاندارد به اندازه کافی در اختیار کادر بیمارستانی قرار داده شود تا علاوه بر پیشگیری از ابتلای آن ها به بیماری، از انتقال این بیماری به بیماران و سایرین تا حد مؤثری پیشگیری شود.
متن کامل [PDF 462 kb]   (212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/23 | پذیرش: 1401/7/22 | انتشار الکترونیک: 1401/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb