دوره 24، شماره 80 - ( 1-1402 )                   جلد 24 شماره 80 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

azizi M, taghinejad N, fallahi shah abad N. The moderating role of sexual esteem in the relationship between vulnerable narcissism and women's sexual satisfaction. Zanko J Med Sci 2023; 24 (80) :1-10
عزیزی مجید، تقی نژاد نوشین، فلاحی شاه آباد نازیلا. نقش تعدیل کننده عزت جنسی در ارتباط بین خودشیفتگی آسیب پذیر با رضایت جنسی زنان. مجله علوم پزشکی زانکو. 1402; 24 (80) :1-10

دانشگاه آزاد بندرعباس
مقدمه و هدف:  پژوهش ها در خصوص علائم خودشیفتگی آسیب پذیر و رضایت جنسی عمدتا برجنبه های ناکارآمد خودشیفتگی بر رضایت جنسی  متمرکز است. هدف مطالعه حاضر تعیین نقش تعدیل کننده عزت بدنی در ارتباط بین خودشیفتگی آسیب پذیر با رضایت زناشویی بود.
روش بررسی : روش پژوهش، توصیفی­- همبستگی و از نوع مدل­یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل شهر بندرعباس در سال 1400- 1401بودند که از بین آنها 220  نفر به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه خودشیفتگی آسیب پذیر شوئین لبر و همکاران(2015) ، مقیاس عزت نفس جنسی، زینا و اسچوارز (1996 ) و پرسشنامه رضایت جنسی هادسون (1981) استفاده شد. پس از تکمیل و جمع آوری داده ها، برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش رگرسیون سلسله مراتبی و از نرم افزار spss نسخه 24 انجام شد.
یافته ها: عزت نفس جنسی  می­تواند اثر خودشیفتگی آسیب پذیر بر رضایت  جنسی زنان را در سطح 01/0 > p با ضریب رگرسیون 2317/0 تعدیل کند. با افزایش میزان عزت نفس جنسی ، اثر منفی  خودشیفتگی آسیب پذیر بر رضایت جنسی کمتر می­شود.
نتیجه گیری : براساس یافته های این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که عزت نفس جنسی شدت اثرات  خودشیفتگی آسیب پذیر  بر رضایت جنسی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. و می تواند در کاهش  نارضایتی جنسی  در زنان تاثیرگذار باشد.  .
کلیدواژه ها: عزت جنسی، خودشیفتگی آسیب پذیر، رضایت جنسی
دریافت: 1401/8/11 | پذیرش: 1401/11/30 | انتشار الکترونیک: 1402/1/10