زمینه و هدف : به دلیل اهمیت تغذیهای محصولات دریایی و آلوده بودن آنها به فلزات سنگین، بررسی سلامت این محصولات بسیار مهم میباشد. مطالعه حاضر میکوشد، مطالعاتی را که طی 5 سال اخیر به بررسی میزان فلزات سرب و کادمیوم در ماهی سفید در سواحل جنوبی دریای مازندران پرداختهاند پوشش دهد و در نهایت پیشنهاداتی را در رابطه با میزان مجاز مصرف آن ارائه دهد. مواد و روشکار: مطالعه حاضر بر روی 586 قطعه ماهی سفید جمعآوری شده توسط محققان مختلف در سواحل جنوبی دریای مازندران صورت گرفت. میزان فلزات سرب و کادمیوم در گونه مورد مطالعه از مقالات منتشر شده طی پنج سال اخیر در مجلات معتبر علمی بدست آمد. در نهایت خطر مصرف غذایی و میزان مجاز مصرف آن محاسبه شد. یافتهها: میانگین میزان فلزات سرب و کادمیوم در بافت عضله ماهیهای سفید از بسیاری از استانداردهای ملی و بین المللی موجود تجاوز کرد. میزان جذب روزانه و هفتگی فلزات پایینتر از میزان مجاز ارائه شده توسط سازمانهای مربوطه بوده است. بر طبق محاسبات صورت گرفته افراد بالغ از نظر فلزات سرب و کادمیوم به ترتیب 05/0 و 19/0 کیلوگرم در روز و کودکان به ترتیب 01/0 و 03/0 کیلوگرم در روز میتوانند، بدون آنکه برای سلامتی آنها عوارض غیر سرطازایی داشته باشد ماهی سفید مصرف کنند. استنتاج: اینگونه به نظر میرسد که مصرف ماهی سفید با میزان کنونی خطری را برای سلامت مصرف کنندگان آن ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |