دوره 16، شماره 49 - ( 6-1394 )                   جلد 16 شماره 49 صفحات 43-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sinka Karimi M H, Sadeghi Bajgiran S. Consumption limit for Caspian with fish in stand of Cadmium and Lead from Southeastern coast of Caspian Sea. Zanko J Med Sci 2015; 16 (49) :32-43
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-75-fa.html
سینکاکریمی محمدحسین، صادقی باجگیران سهراب. تعیین حد مجاز مصرف ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) از نظر فلزات سرب و کادمیوم در سواحل جنوبی دریای مازندران. مجله علوم پزشکی زانکو. 1394; 16 (49) :32-43

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-75-fa.html


دانشگاه ملایر
چکیده:   (3396 مشاهده)

زمینه و هدف : به دلیل اهمیت تغذیه‌ای محصولات دریایی و آلوده بودن آن‌ها به فلزات سنگین، بررسی سلامت این محصولات بسیار مهم می‌باشد. مطالعه حاضر می‌کوشد، مطالعاتی را که طی 5 سال اخیر به بررسی میزان فلزات سرب و کادمیوم در ماهی سفید در سواحل جنوبی دریای مازندران پرداخته‌اند پوشش دهد و در نهایت پیشنهاداتی را در رابطه با میزان مجاز مصرف آن ارائه دهد. مواد و روش‌کار: مطالعه حاضر بر روی 586 قطعه ماهی سفید جمع‌آوری شده توسط محققان مختلف در سواحل جنوبی دریای مازندران صورت گرفت. میزان فلزات سرب و کادمیوم در گونه مورد مطالعه از مقالات منتشر شده طی پنج سال اخیر در مجلات معتبر علمی بدست آمد. در نهایت خطر مصرف غذایی و میزان مجاز مصرف آن محاسبه شد. یافته‌ها: میانگین میزان فلزات سرب و کادمیوم در بافت عضله ماهی‌های سفید از بسیاری از استانداردهای ملی و بین المللی موجود تجاوز کرد. میزان جذب روزانه و هفتگی فلزات پایین‌تر از میزان مجاز ارائه شده توسط سازمان‌های مربوطه بوده است. بر طبق محاسبات صورت گرفته افراد بالغ از نظر فلزات سرب و کادمیوم به ترتیب 05/0 و 19/0 کیلوگرم در روز و کودکان به ترتیب 01/0 و 03/0 کیلوگرم در روز می‌توانند، بدون آنکه برای سلامتی آن‌ها عوارض غیر سرطازایی داشته باشد ماهی سفید مصرف کنند. استنتاج: اینگونه به نظر می‌رسد که مصرف ماهی سفید با میزان کنونی خطری را برای سلامت مصرف کنندگان آن ندارد.

متن کامل [PDF 445 kb]   (1499 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/24 | پذیرش: 1394/4/18 | انتشار الکترونیک: 1394/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb