دوره 16، شماره 49 - ( 6-1394 )                   جلد 16 شماره 49 صفحات 60-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakuori E, Pilehvarzadeh M, Shamsi A, Ghaderi M. The relationship between religious beliefs and self-esteem in students . Zanko J Med Sci 2015; 16 (49) :50-60
فکوری الهام، پیله ورزاده مطهره، شمسی افضل، قادری مصعب. ارتباط باورهای مذهبی با عزت نفس در دانشجویان . مجله علوم پزشکی زانکو. 1394; 16 (49) :50-60

مقدمه و هدف: یکی از مسایل مهمی که در سلامت روانی افراد مطرح می­باشد عزت نفس است و یکی از مولفه­های موثر بر عزت نفس اعتقادات مذهبی می­باشد. اخیرا به تاثیر باورهای مذهبی در سلامت روان افراد توجه بیشتری می­شود. هدف از این مطالعه "تعیین ارتباط باورهای مذهبی با عزت نفس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت" می­باشد.

روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 216 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در سال 92-1391 انجام شد. نمونه‌ها به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده‌های پژوهش با استفاده از ابزار تحقیق که شامل 3 پرسشنامه (مشخصات دموگرافیک، اعتقادات مذهبی جورج، عزت نفس کوپر اسمیت) بود جمع‌آوری گردید.

یافته­ ها: یافته ­ها نشان داد 6/73 % از نمونه­ها زن و 4/26 % مرد با میانگین سنی 93/2±7/20 سال بودند. 2/66 درصد از نمونه­های زن و 9/25 درصد از نمونه­های مرد دارای باورهای مذهبی بالا بودند که از لحاظ آماری معنی­دار بود (033/0p=). آزمون آماری پیرسون ارتباط مستقیم و معنی­داری بین عزت نفس با باورهای مذهبی نشان داد(001/0 p<).

نتیجه­ گیری: در نهایت نتایج این پژوهش نشان داد که بین باورهای مذهبی و عزت نفس در دانشجویان ارتباط مستقیمی وجود دارد بر این اساس پیشنهاد می­گردد که با آموزش­های مناسب و مستمر در زمینه­ی افزایش آگاهی­های مذهبی دانشجویان تلاش شود تا از این رهگذر بتوان آینده­ای موفق و سالم را برای افراد و در نهایت جامعه ترسیم نمود.

دریافت: 1394/4/31 | پذیرش: 1394/7/5 | انتشار الکترونیک: 1394/8/23