دوره 21، شماره 71 - ( 12-1399 )                   جلد 21 شماره 71 صفحات 39-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (1284 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد به اینترنت در دانشجویان در حال افزایش است که این امر سبب بروز پیامدهای ناگواری از جمله افت یادگیری می ­شود. هدف از مطالعه حاضر تبیین تجارب دانشجویان وابسته به اینترنت از یادگیری اجتماعی بود.
مواد و روش­ کار: این مطالعه کیفی در سال 1397 در شهر سنندج انجام شد. 15 دانشجوی وابسته به اینترنت از طریق نمونه ­گیری هدف­مند از دانشگاه­ های شهر سنندج به مطالعه وارد شدند. به منظور جمع­ آوری داده­ ها، از مصاحبه­ های فردی نیمه ­ساختاریافته، مصاحبه ­های گروهی، و یادداشت­ برداری حین و بعد از مصاحبه استفاده شد. مصاحبه ­ها ضبط، تایپ، و از طریق ­رویکرد تحلیل محتوا آنالیز شدند. صحت و استحکام داده‌ها از طریق اعتبار، مقبولیت، تأییدپذیری، و انتقال­ پذیری بدست آمد.
یافته ­ها: از تجزیه و تحلیل داده­ ها، چهار طبقه اصلی شامل "مدل­ سازی"، "تشویق درونی"، "اختلال در یادگیری"، و "از هم­ گسیختگی ارتباط" حاصل شد. شرکت ­کنندگان اختلال در عملکرد، نقش­ های اجتماعی، و نیز افت تحصیلی و یادگیری خود را ناشی از اختلال در یادگیری اجتماعی بیان کردند.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که اعتیاد به اینترنت یادگیری اجتماعی در دانشجویان را به سمت یادگیری مجازی سوق می­ دهد. همچنین، به علت از هم ­گسیختگی ارتباط در دنیای واقعی، تشویق، تعامل، و یادگیری دانشجویان از طریق الگوهای زنده و واقعی محدود می­ شود. از این رو، باید بین یادگیری مجازی و یادگیری با مدل­ های واقعی تعادل برقرار شود.
متن کامل [PDF 918 kb]   (373 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/14 | پذیرش: 1400/1/31 | انتشار الکترونیک: 1400/3/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.