دوره 21، شماره 68 - ( 2-1399 )                   جلد 21 شماره 68 صفحات 46-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

soltanizadeh M, bajelani P. Predicting the Attitude towards Marital Infidelity Based on Sexual Dysfunction, Intimacy and Sexual Satisfaction in Married Men and Women in Isfahan in 2017. Zanko J Med Sci 2020; 21 (68) :32-46
سلطانی زاده محمد، باجلانی پریسا. پیش‌بینی نگرش به خیانت زناشویی بر اساس اختلال عملکرد جنسی، صمیمیت و رضایت جنسی در زنان و مردان متأهل شهر اصفهان در سال 1396. مجله علوم پزشکی زانکو. 1399; 21 (68) :32-46

دانشگاه پیام نور

زمینه و هدف: مسئلۀ خیانت زناشویی در جامعه ایران به‌عنوان یک نگرانی رو به رشد مطرح است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی نگرش به خیانت زناشویی بر اساس اختلال عملکرد جنسی، صمیمیت و رضایت جنسی در زنان و مردان متأهل شهر اصفهان در سال 1396 بود.
مواد و روش­کار: طرح این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش شامل همه زنان و مردان متأهل شهر اصفهان در سال 1396 می باشد که از میان آن‌ها 211 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه نگرش به روابط فرا زناشویی ویتلی (2008)، پرسشنامه شاخص بین‌المللی عملکرد نعوظ روزن و همکاران (1997)، پرسشنامه عملکرد جنسی زنان روزن و همکاران (2000)، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون (1998) و پرسشنامه صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (1983) بود. تجزیه ‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار  SPSS نسخه 24 انجام شد.

یافته‌ها: این پژوهش نشان داد که بین رضایتمندی و صمیمیت زناشویی با نگرش به خیانت زناشویی در زنان متأهل رابطه معنی داری وجود دارد (0/05p<). همچنین بین کارکرد اوج لذت جنسی صمیمیت زناشویی و رضایت جنسی با نگرش به خیانت زناشویی در مردان متأهل رابطه منفی و معناداری وجود دارد (0/01p<). نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان می‌دهد متغیر صمیمیت 6/3 درصد از واریانس نمرات گرایش به خیانت زناشویی زنان را پیش‌بینی می‌کند (0/01p<) همچنین این متغیر می‌تواند 12 درصد از واریانس نمرات گرایش به خیانت زناشویی مردان را پیش‌بینی کند (0/01p<). علاوه بر این، در مردان متغیر رضایت جنسی قابلیت پیش‌بینی 6 درصد از واریانس نمرات گرایش به خیانت زناشویی را دارد (0/05p<) .

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش می‌توان بیان کرد، صمیمیت زناشویی پیش‌بینی کننده خوبی برای گرایش به خیانت زناشویی در زنان است ودر مورد مردان صمیمیت زناشویی و رضایت جنسی پیش‌بینی کننده‌های خوبی برای گرایش به خیانت زناشویی می‌باشند. بر این اساس می‌توان اقدامات مداخله‌ای لازم را جهت پیشگیری از وقوع آن انجام داد.

دریافت: 1398/8/10 | پذیرش: 1398/11/15 | انتشار الکترونیک: 1399/2/10