چکیده
زمینه و هدف: هیجانها از فرایندهای اصیل روانشناسی هستند. زمانی که اطلاعات هیجانی به درستی دریافت نمیشوند احتمال استفاده از مکانیسمهای نوروتیک در شرایط استرسزا افزایش مییابد. خشم نیز هیجانی است که به صورت فطری در همه وجود دارد و شناخت و کنترل آن بسیار حائز اهمیت است. هدف از این پژوهش سنجش هیجان خشم معلمان شهر سنندج و مقایسه آن بین معلمان مدارس پسرانه و دخترانه میباشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی میباشد. جامعه آماری 283 نفر از معلمان مدارس دخترانه و پسرانه است که در مقطع ابتدایی تدریس میکنند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه خشم صفت- حالت اسپیلبرگر2 و با روش نمونه گیری تصادفی جمعآوری شد. دادهها با استفاده از نرم افزارSPSS-18 نرم افزارR تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بالاترین خرده مقیاسهای خلق و خوی خشمگینانه با میانگین 64/2±52/6 و واکنش خشمگینانه با میانگین 89/2±62/11 به ترتیب متعلق به معلمان پایه چهارم مدارس دخترانه میباشند. همچنین نتایج نشان داد که بین خشم با جنسیت و سابقه خدمت معلمان ارتباط معناداری وجود دارد. ارتباط معناداری بین خرده مقیاسهای خشم صفت مشاهده شد و این ارتباط در بین معلمان مدارس دخترانه قویتر میباشد (01/0 > .(p
نتیجه گیری: خشم صفت یکی از زیرمقیاسهای خشم است و تاثیر بسزایی در بروز آن دارد. نتایج نشانگر بالا بودن میزان خشم صفت و بویژه واکنش خشمگینانه دارد. لازم است که مسئولین اهمیت ویژهای در خصوص مدیریت خشم در جامعه قائل شوند و معلمین که راس این هرم هستند در اولویت قرار گیرند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |